Η ημερίδα στη μνήμη του «σκαπανέα» της αθλητικής δημοσιογραφίας Σταύρου Ρεπανά

Πέμπτη, Μάιος 12, 2022 - 8:00πμ
«Το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Μετά την υποχρεωτική, λόγω πανδημίας, διετή διακοπή των εκδηλώσεων στη μνήμη του «σκαπανέα» της αθλητικής δημοσιογραφίας Σταύρου Ρεπανά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη και πάλι, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας μια σημαντική ημερίδα.
Θέμα της ήταν «Το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη», που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜακεδονίας Σάββας Δημητριάδης και εκ μέρους της ΕΣΗΕΜΘ το μέλος του Δ.Σ και μέλος του ΠΣΑΤ Γιάννης Βοϊτσίδης. Για το τεράστιο έργο και τη μεγάλη προσωπικότητα του Σταύρου Ρεπανά μίλησε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο παλαιός συνεργάτης του στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και μέλος του ΠΣΑΤ Άγγελος Μοσχούλας.
Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν:
• Ο Αχιλλέας Υφαντίδης, Ψυχολόγος – Επικοινωνιολόγος – Επιστημονικός συνεργάτης Σχολών Προπονητών UEFA της ΕΠΟ – Συγγραφέας, παρουσίασε το θέμα: «Βέλτιστη επικοινωνία προπονητών με παιδιά – αθλητές και γονείς στην ψηφιακή εποχή».
• Ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης, Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: «Οι προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
• Ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Προπονητής Ποδοσφαίρου αναφέρθηκε στο θέμα: «Ο ρόλος και ο σκοπός των Ακαδημιών σήμερα και αύριο»
• Τέλος, μέσω βιντεοκλήσης, μίλησε από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας ο Ανέστης Τσεντεμεΐδης, προπονητής στη Φορτούνα - Εκλέκτορας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Οι υποδομές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία», ενώ δέχθηκε και πληθώρα ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους.
Εκ μέρους του Δ.Σ του ΠΣΑΤ, εκτός του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, το «παρών» έδωσαν , ο Β΄αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Τουτσίδης, ο οποίος ήταν παράλληλα συντονιστής και παρουσιαστής της ημερίδας. Μετείχαν ακόμη αρκετοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μάστορας, διευθυντικό στέλεχος του ομίλου ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ, ο Ντίνος Καραμητρούσης του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Μιχάλης Μελισσίδης και Κώστας Πετρωτός από την Περιφερειακή Επιτροπή Μακεδονίας-Θράκης του ΠΣΑΤ, ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου και ο Αντώνης Ρεπανάς, μέλος του ΠΣΑΤ και γιος του Σταύρου.
Μετά το τέλος της ημερίδας, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων Ιωνικού και Ορφέα Σουρωτής, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στον 51ο Τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας, που έγινε την επόμενη ημέρα στο Καυτατζόγλειο με νικήτρια την ομάδα του Ιωνικού. Ο αγώνας, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, ήταν επίσης αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου Σταύρου Ρεπανά, ενός δημοσιογράφου που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον τελικό, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κλήθηκε να απονείμει το έπαθλο στον MVP του αγώνα, Δημήτρη Πολίτη.
Επίσης, το βράδυ της παραμονής του τελικού, η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ απένειμε πλακέτα στην οικογένεια του Σταύρου Ρεπανά, την οποία παρέλαβε ο Αντώνης Ρεπανάς, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο συνάδελφος προς τιμήν των μελών του Δ.Σ του ΠΣΑΤ .

Υποστήριξη: SilkTech