Τρομερή η Νικολέτα Χιώνη, ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Κωφών

Δευτέρα, Μάιος 9, 2022 - 11:23πμ
Με τον προπονητή της και τον αδελφό της

Κι άλλο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή και τον πατραϊκό αθλητισμό στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται στη μακρινή Βραζιλία.

Το κατέκτησε η πρωταθλήτρια στίβου του Αίολου Πάτρας, Νικολέττα Χιώνη, στο επί κοντώ με άλμα στα 3.20μ. Μετά από μια εβδομάδα η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, ένα περισσότερο, από όσα είχε κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας (πέντε).

Πρωταγωνίστρια της ημέρας η οικογένεια Χιώνη
Νωρίτερα το πρωί ο Παναγιώτης Χιώνης, χάριζε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα (και δεύτερο προσωπικό του) και το απόγευμα η αδελφή του η Νικολέττα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών Κωφών, με άλμα στα 3.20μ. και όπως τόνισαν η ίδια και ο προπονητής της Παναγιώτης Μαυρουδάκης, αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα, που την ταλαιπωρούσε με τη μέση της, θα μπορούσε να βελτιώσει και το ατομικό της ρεκόρ.
Η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε με επιτυχημένο άλμα στα 2.80μ. στη συνέχεια πέρασε τα 3μ. με τη 1η προσπάθεια, τα 3.10μ. με την πρώτη, τα 3.20 με τη 1η προσπάθεια και απέτυχε και τις τρείς φορές στα 3.40μ.
* Σ' ένα αγώνισμα που η πρώτη η Γαλλίδα Μαρί Ριβερώ έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ Κωφών (θεωρείται ως παγκόσμιο ρεκόρ) με 4μ. Η Γαλλίδα ήταν πολύ δυνατή από την αρχή με «καθαρά» και πολύ ψηλά άλματα. Και τα 4μ. τα πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια. Μετά επιχείρησε και στα 4.11μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει το ύψος. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Ιαπωνία.

Χρ. Αλεξοπούλου: Συγχαρητήρια στη Νικολέττα και στον Παναγιώτη Χιώνη για τα Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησαν
Δύο σπουδαία Πατρινόπουλα μας γέμισαν χαρά και περηφάνια με τις διακρίσεις τους στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. Η Νικολέττα Χιώνη του Αιόλου Πατρών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και ο αδελφός της Παναγιώτης Χιώνης, κατακτώντας το χάλκινο στην ποδηλασία, είναι παραδείγματα δύναμης ψυχής και ευ αγωνίζεσθαι.
Θερμά συγχαρητήρια στους ίδιους, τους αθλητές και στους προπονητές τους, που πρόσθεσαν στην ελληνική αποστολή ακόμα δύο μετάλλια δίπλα στη γαλανόλευκη.

Υποστήριξη: SilkTech