Ο Ντεντόπουλος ασημένιος στο πανελλήνιο 20 χλμ βάδην (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Κυριακή, Μάιος 8, 2022 - 12:48μμ
Ο πανελληνιονίκης Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ.βάδην έγινε σήμερα στην πόλη της Πάτρας. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από νωρίς από πολίτες, που είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του αγωνίσματος, σε μια εξαιρετική διοργάνωση της Ολυμπιάδας, στην οποία χορηγός επικοινωνίας ήταν το thebest.gr.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) στους Άνδρες και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) ήταν οι μεγάλοι νικητές σε Άνδρες και Γυναίκες, αντίστοιχα.

Δεύτερος στους Άνδρες ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) με 1.34.00 και τρίτος ο Ανδρέας Μπάχος (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) με ν.α.ρ. 1.37.28, που ήταν 1ος στην κατηγορία νέων ανδρών.

Τέλος, η Σοφία Αλικανιώτη, που ανήκει στον ΓΑΣ Ιλισσός, ήταν 4η στις γυναίκες και 3η στις νέες.

Η 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πήρε θέση εκκίνησης, ωστόσο επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια της (σταμάτησε μετά το 13ο), καθώς δεν αισθανόταν στην κατάσταση που θα ήθελε. Η αθλήτρια θα στρέψει την προσοχή της στην προετοιμασία της κι έπειτα στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, στον πρώτο μεγάλο της στόχο για το φετινό καλοκαίρι.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην έγινε και το Φεστιβάλ βάδην της Πάτρας, που διοργανώνει η Ολυμπιάδα Πάτρας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοποννήσου. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην παρακολούθησε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Πέτρος Μαντάς.

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ: Ένα ακόμα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο πέρασε με το σύλλογό μας να πρωταγωνιστεί. Φυσικά η μεγάλη επιτυχία του Ανδρέα Μπαχού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ βάδην επί δημοσίας οδού, όπου κατετάγη 1ος στην κατηγορία Κ23 και 3ος στη μεγάλη κατηγορία των ανδρών, «έκλεψε την παράσταση». Η επίδοσή του ήταν 1:37:28,5 και έδειξε με το γνήσιο ταλέντο του ότι μπορεί να είναι κυρίαρχος του αγωνίσματος τα επόμενα χρόνια.Είναι πράγματι μεγάλη χαρά για το σύλλογό μας να έχει αποκτήσει μια έντονη δυναμική στο χώρο του στίβου και γι αυτό το λόγο θα επιτείνουμε τις προσπάθειές μας και την αναζήτηση της στήριξης των αθλητών μας τόσο με χορηγίες όσο και μέσα από τις δυνατότητες των θεσμικά αρμοδίων σε θέματα κυρίως υποδομών και άλλων διευκολύνσεων.

Α.Ε. ΕΣΠΕΡΟΣ 2004. Οι βαδιστριες της ομάδας μας, με το πρότυπο μας, την Ολυμπιονίκη μας Αντιγόνη Ντρισπιωτη από το Πανελλήνιο Πρωτ. Βάδην.

Δείτε φωτο και βίντεο:

Υποστήριξη: SilkTech