Η πρόταση του Κλάτενμπεργκ για 60λεπτους αγώνες ποδοσφαίρου και «πάγωμα» του χρόνου

Δευτέρα, Μάιος 9, 2022 - 10:00πμ
Ο αρχιδιαιτητής πήρε έμπνευση από το μπάσκετ

Μία πρόταση εμπνευσμένη από το μπάσκετ έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή τα παράπονα της Μάντσεστερ Σίτι για το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έληξε δέκα δευτερόλεπτα νωρίτερα.
Συγκεκριμένα, μέσα από τη στήλη του στη Daily Mail, ο επικεφαλής την ΚΕΔ πρότεινε την κατάργηση του κλασικού 90λεπτου και αντ' αυτού το παιχνίδι θα έχει «καθαρό» χρόνο 60 λεπτών και στις διακοπές για αλλαγές, κάρτες και τραυματισμούς το ρολόι θα «παγώνει».
«Νομίζω ότι υπάρχει λύση για όλα αυτά και αυτό είναι η εφαρμογή καθαρού χρόνου 60 λεπτών με το ρολόι να σταματάει αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει παύση στο παιχνίδι, μία ιδέα που ο Πιερλουίτζι Κολίνα, η FIFΑ και η IFAB ήδη εξετάζουν.
Λειτουργεί καλά στο μπάσκετ και μπορεί να έχει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο. Το ρολόι θα σταματάει όταν η μπάλα βγαίνει εκτός ή όταν υπάρχει ένας τραυματισμός όταν ένας διαιτητής δείχνει μία κάρτα και θέλει να κάνει παρατηρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα παιχνίδια θα έχουν την ίδια διάρκεια και θα τελειώσουμε με αυτά τα παράπονα», ανέφερε στο άρθρο του ο Άγγλος αρχιδιαιτήτης.

Υποστήριξη: SilkTech