Η παρέα του Κούρου και η αγάπη για τον στίβο

Παρασκευή, Μάιος 6, 2022 - 7:30πμ
Εντυπωσίασαν

Γράφει, ειδικά για το sportin.gr, ο προπονητής στίβου του Κούρου (με τρεις συμμετοχές στη σύντομη ιστορία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι μοναδικές της Αχαΐας εδώ και 40 χρόνια) Γιώργος Παπανδρεόπουλος:

«Λίγες σκέψεις θέλω να μοιραστώ μαζί σας για τους αγώνες που έγιναν στο Παμπελοπονησιακό στάδιο την Παρασκευή και το Σάββατο 29-30/4/2022.

Είναι το μεγάλο πρωτάθλημα για τον στίβο. Το πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ανοικτού στίβου για όλους τους αθλητές. Σημασία δεν έχει σε αυτόν τον αγώνα τόσο η επίδοση που θα κάνει ο αθλητής, όσο οι βαθμοί που θα μπορέσει να συγκεντρώσει. Είναι πολύ ωραίο αυτό να το βλέπεις, και στα παλιά δικά μας χρονιά έβλεπες σφαιροβόλους να τρέχουν 4Χ100μ., άλτες να ρίχνουν ακόντιο, στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Αυτό ένιωσα και σήμερα. Αθλητές από 16 χρονών έως 35 (για την δική μας ομάδα), στην κυριολεξία ερασιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ένιωσα την αίσθηση της ομάδας. Αν στο κλασικό αθλητισμό οι αθλητές δεν είναι φίλοι – παρέα πως θα ξεπεράσουν τις ώρες προπόνησης; Πως θα φτάσουν τον στόχο τους που πολλές φορές τον κυνηγούν χρόνια μέσα από μια μονότονη διαδικασία και που η παρέα τους βοηθά να είναι εκεί κάθε μέρα ώρες ατελείωτες και να προσπαθούν;

Ο κλασικός αθλητισμός αναδεικνύει αρετές του ανθρώπου. Μεγαλώνουν τα παιδιά γνωρίζοντας ότι χωρίς κόπο δεν γίνεται τίποτα. Επιμονή, υπομονή και προσπάθεια για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Αυτό μαθαίνουν όλα αυτά τα χρόνια και γι αυτό προσπαθούν. Γιατί πραγματικά οι επιδόσεις έρχονται όταν τους αναδείξεις αυτές τις αρετές και όχι τόσο από την προπόνηση και το ταλέντο που από μόνα τους δεν φτάνουν. Ταλέντο, χρόνος, προπονητής, προπόνηση, και αρετές που ανέφερα παραπάνω συνεργάζονται για να έρθει το αποτέλεσμα. Βέβαια υπάρχει και ο εύκολος τρόπος εντός εισαγωγικών που για μένα έχει μόνο αρνητικά πρόσκαιρα και επικίνδυνα αποτελέσματα.

Λίγα στατιστικά για τους αγώνες:
16 αθλητές αγωνίστηκαν σε 23 διαφορετικά αγωνίσματα.
15 μετάλλια (5 χρυσά - 7 αργυρά - 3 χάλκινα).
178 βαθμοί συνολικά.
1 θέση στις Γυναίκες και δεύτερη στο σύνολο (Άνδρες – Γυναίκες).
4 ρεκόρ Κούρου.
12 όρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μέλλον γιατί στα σύνθετα οι μικροί μας αθλητές έκαναν πολλά ατομικά ρεκόρ και είχαν και αυτοί εξαιρετική παρουσία.
Θέλω να προσθέσω ότι σε αυτό το στάδιο που είναι πραγματικά στολίδι πρέπει να γίνει αλλαγή του ταρτάν (είναι από το 2003) για να μπορέσει η πόλη να αναλάβει διοργανώσεις που τις χρειάζεται. Συγχαρητήρια στην ΕΑΣ, στους κριτές και σε όσους εργάστηκαν για αυτή την διοργάνωση. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και στους γονείς...».

Υποστήριξη: SilkTech