Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε με 8,4 εκατ. ευρώ η φανέλα από το «χέρι του Θεού»

Παρασκευή, Μάιος 6, 2022 - 10:00πμ
Έγινε η πιο ακριβή φανέλα όλων των εποχών

Στις 6 Απριλίου είχε γίνει γνωστό ότι η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο ιστορικό Αργεντινή – Αγγλία στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986, βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνηση της 5 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες μετά, στις 22 Απριλίου, κατατέθηκε πρόταση μεγαλύτερη των 5 εκατ. ευρώ και τελικά πουλήθηκε με 8,4 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι έσπασε όλα τα ρεκόρ και έγινε η πιο ακριβή όλων των εποχών.
Η φανέλα που φορούσε εκείνη την ημέρα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήταν στην κατοχή του Άγγλου ποδοσφαιριστή Στιβ Χοτζ, ο οποίος την είχε πάρει από τον «Ντιεγκίτο» μετά το τέλος της αναμέτρησης. Την κράτησε για χρόνια στην κατοχή του και μετά την έδωσε στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ, το οποίο αποφάσισε να τη δώσει για δημοπρασία.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής, όμως, δεν ήθελε να τη χάσει για πάντα. Αντιθέτως, ήθελε να τη βάλει σε μουσείο του Μπουένος Άιρες, αφού για τους Αργεντίνους τόσο ο Μαραντόνα όσο και εκείνο το παιχνίδι είναι κάτι το ξεχωριστό. Έτσι, έφτασαν στο Λονδίνο αντιπροσωπείες τόσο της ομοσπονδίας όσο και της οικογένειας του Ντιέγκο, με στόχο να παρέμβουν στη δημοπρασία και να εξαγοράσουν τη φανέλα.
«Πουλάτε κάτι που ανήκει στον Μαραντόνα και στην ομοσπονδία χωρίς άδεια. Θα έπρεπε να είναι στην Αργεντινή για να το απολαύσουν όλοι οι Αργεντινοί και όχι να την έχει ένας εκατομμυριούχος στην ντουλάπα του», τόνισε μέλος της ομοσπονδίας, αλλά η αποστολή τους δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού η φανέλα που φορούσε ο «Ντιεγκίτο» εκείνη την ημέρα πουλήθηκε με 8,4 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η πιο ακριβή όλων των εποχών!

Υποστήριξη: SilkTech