«Έργα και ημέρες» του Κλοπ στο Άνφιλντ

Κυριακή, Μάιος 1, 2022 - 10:00πμ
Ο σύγχρονος αναμορφωτής της Λίβερπουλ, θα παραμείνει στο… λιμάνι του μέχρι το 2026

Για πάντα «κόκκινος»! Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με το αγγλικό κλαμπ για άλλα δύο χρόνια κι ως εκ τούτου θα παραμείνει στο «Άνφιλντ» έως το καλοκαίρι του 2026.
Ο 54χρονος τεχνικός, που έχει τα ηνία της Λίβερπουλ από το 2015, δήλωσε ερωτευμένος με τα πάντα στον «κόκκινο» οργανισμό και έτοιμος για νέες προκλήσεις.
«Υπάρχουν πολλές λέξεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω πώς νιώθω γι' αυτήν την είδηση. Χαρούμενος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος θα ήταν μια καλή αρχή. Είναι τόση η αγάπη που υπάρχει σε αυτό το μέρος. Το ήξερα αυτό πριν καν έρθω εδώ, άρχισα να το βιώνω ο ίδιος αφότου μετακόμισα και πλέον το αντιλαμβάνομαι περισσότερο από ποτέ» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ο Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ το 2015. Την πρώτη του χρονιά, οι Reds έπαιξαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ όπου και ηττήθηκαν από τη Σεβίλλη. Με τον Γερμανό στο τιμόνι η Λίβερπουλ κατέκτησε μεταξύ άλλων το Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 και την επόμενη σεζόν έφθασε στην κορυφή της Premier League σπάζοντας την «κατάρα» 30 ετών.
Το δύσκολο ξεκίνημα και οι... οιωνοί τίτλων
Η εποχή Κλοπ στη Λίβερπουλ ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2015, έπειτα από επτά επιτυχημένες σεζόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πριν από τη θητεία του στους Βεστφαλούς ήταν προπονητής της Μάιντς, την οποία επανέφερε στην Bundesliga και εν συνεχεία οδήγησε στην Ευρώπη, πρώτη φορά στην ιστορία της.
Στην πρώτη του θητεία στο σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, οδήγησε τους Κόκκινους στους τελικούς του League Cup και του Europa League, χωρίς να κατακτήσει, πάντως, κάποιο τρόπαιο.
Το 2016-2017 ο Κλοπ επανέφερε τη Λίβερπουλ στο Champions League, όπου την επόμενη χρονιά έφθασε μαζί της στον τελικό του Κιέβου. Η κατάληξη και πάλι δεν ήταν ευνοϊκή, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η θριαμβεύτρια στην Ουκρανία.
Από το 6ο ευρωπαϊκό μέχρι την κορυφή της Αγγλίας
Η «απάντηση» της Λίβερπουλ ήταν να συγκεντρώσει 97 βαθμούς στην Premier League, τερματίζοντας μόλις έναν πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην Ευρώπη κατάφερε να ανεβεί στο «θρόνο» του Champions League επικρατώντας της Τότεναμ στον τελικό και πανηγυρίζοντας το 6ο κορυφαίο τρόπαιο της ομάδας.
Το European Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA προστέθηκαν στην τροπαιοθήκη, προτού οι Κόκκινοι τερματίσουν την 30χρονη αναμονή και στεφθούν πρωταθλητές της Premier League, κατακτώντας εμφατικά τον τίτλο.
Στην τρέχουσα σεζόν η Λίβερπουλ πήρε το League Cup νικώντας την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι στο Γουέμπλεϊ, ενώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στον τελικό του FA Cup τον επόμενο μήνα.
Συνολικά από τότε που ανέλαβε την ομάδα, ο Κλοπ οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση 5 τροπαίων. Ο Γερμανός μπήκε στο «κλαμπ» των προπονητών με τις περισσότερες επιτυχίες του συλλόγου
Προπονητής Αγώνες Ποσοστό Νικών
Μπιλ Σάνκλι 783 52,11%
Μπομπ Πέϊσλι 535 57,57%
Τζο Φάγκαν 131 54,2%
Κένι Νταλκγλίς 307 60,91%
Γιούργκεν Κλοπ 373 61,39%
Η ανανέωση του συμβολαίου με τον «Κλόπο» έρχεται σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν, και ίσως αποτελέσει ώθηση για τη Λίβερπουλ, που βρίσκεται στον τελικό του FA Cup, μόλις ένα βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα και μια ανάσα μακριά από τον τελικό του Champions League.

Υποστήριξη: SilkTech