Τελευταία στη χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες η Super League

Τρίτη, Απρίλιος 26, 2022 - 10:30μμ
Ιστορικό χαμηλό για την κορυφαία κατηγορία της χώρας μας, με έρευνα της CIES

Στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 40 πρωταθλήματα ανά τον πλανήτη κατατάσσεται η ελληνική Super League, σχετικά με την χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες των συλλόγων.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών, CIES Football Observatory, οι ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας χρησιμοποιούν νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής τους (έχουν προπονηθεί για τουλάχιστον για τρία χρόνια στον σύλλογό τους από τα 15 έως τα 21 τους), σε ποσοστό μόλις 4% των συνολικών αγωνιστικών λεπτών που έχουν παίξει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η κορυφαία κατηγορία της Αργεντινής, με ποσοστό 26%, ενώ οι ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών τους στο 15% των λεπτών του πρωταθλήματος, ανά μέσο όρο.
Επιπλέον, 42 ήταν οι ομάδες της έρευνας που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής τους, μεταξύ αυτών Άρης, Ιωνικός και ΟΦΗ.
Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων στη Super League:
Αστέρας Τρίπολης 15.4% (8 παίκτες)
ΠΑΟΚ 11.7% (5)
Παναιτωλικός 10% (5)
Παναθηναϊκός (7.3% (5)
ΠΑΣ Γιάννινα 4.6% (3)
Ολυμπιακός 3.5% (5)
ΑΕΚ 1.4% (5)
Ατρόμητος 1.4% (3)
Βόλος 0.8% (2)
Λαμία 0.3% (2)
Απόλλων Σμύρνης 0.1% (1)
Άρης 0%
Ιωνικός 0%
ΟΦΗ 0%

Τελευταία σε παίκτες από τις ακαδημίες η Super League

Υποστήριξη: SilkTech