Μορφή του δρομικού κινήματος ο Γιώργος Μαρίνης (φωτ.)

Δευτέρα, Απρίλιος 25, 2022 - 11:00πμ
Ο Γιώργος Μαρίνης

Μία από τις μεγάλες μορφές του δρομικού κινήματος στην Πάτρα αλλά και της ορειβασίας / ορεινού τρεξίματος είναι ο Γιώργος Μαρίνης.

Στα 85 του χρόνια πλέον, έχει μερικά χρόνια που έχει αποτραβηχτεί από την αγωνιστική δραστηριότητα, περιοριζόμενος «απλά» στο περπάτημα στους δρόμους της γειτονιάς του, στην Αγιαλεξιώτισσα.

Τελευταίος του μαραθώνιος πριν 13 χρόνια, στην κλασική μάλιστα διαδρομή, με τον οποίο έκλεισε ΕΑΣ μεγάλος κύκλος, που άνοιξε λίγο μετά τον εμφύλιο, όταν ήταν 15 ετών και έκανε την πρώτη του ορειβατική εξόρμηση.
Πήγε μαζί με φίλους του στο καταφύγιο στο Παναχαϊκό.

Λάτρης του βουνού, της ορειβασίας, του τρεξίματος, έχει προσφέρει πολλά, πάρα πολλά στο δρομικό κίνημα το οποίο υπηρέτησε μάλιστα και από τη θέση του προέδρου του Φειδιππίδη,

Έχει τρέξει σε δεκάδες μαραθωνίους, ημιμαραθωνίους και αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ελλάδα, κορωνίδα ασφαλώς οι 16 στην κλασική διαδρομή.

Ομοίως έχει ανέβει σε όλα τα βουνά της Ελλάδας, φυσικά και στον Όλυμπο, την κορυφή του Μύτικα.

«Το βουνό πρέπει να το σέβεσαι, να το περπατάς με αγάπη, για να αποζημιωθείς με τη θέα του», σχολίασε ο παλιός μαραθωνοδρόμος, που έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι για να γίνει αποδεκτός, και θεσμός, ένας λαϊκός αγώνας δρόμου, όπως επί παραδείγματι ο ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech