Τέλος από το τουρνουά του Wimbledon οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

Παρασκευή, Απρίλιος 22, 2022 - 8:00πμ
Η απόφαση αποτελεί μέρος κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το τουρνουά του Wimbledon θα πραγματοποιηθεί τελικά χωρίς την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, καθώς αποκλείστηκαν ως αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία που ξεκίνησε η Ρωσία.
Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «σε συνθήκες τόσο αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επιθετικότητας, θα ήταν ανεπίτρεπτο για το ρωσικό καθεστώς να αποκομίσει κέρδος από τη συμμετοχή Ρώσων ή Λευκορώσων αθλητών στο τουρνουά. Κατά συνέπεια αποτελεί πρόθεσή μας, με μεγάλη λύπη, να απορρίψουμε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων παικτών στο φετινό τουρνουά».
Επίσης, για το θέμα τοποθετήθηκε σχετικά και ο πρόεδρος του All England Club, Ιαν Χιούιτ, ο οποίος σχολίασε μέσω ανακοίνωσης, το εξής:
«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι σκληρό για τα άτομα που επηρεάζονται και με λύπη ξέρουμε ότι θα υποφέρουν για τις ενέργειες των ηγετών του ρωσικού καθεστώτος. Έχουμε εξετάσει πολύ προσεκτικά τα εναλλακτικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο πλαίσιο των οδηγιών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, δεδομένου του υψηλού προφίλ του τουρνουά, η σημασία του να μην επιτρέπεται η χρήση του αθλητισμού για την προώθηση του ρωσικού καθεστώτος, αλλά και οι ευρύτερες ανησυχίες μας για το κοινό και την ασφάλεια των παικτών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε κάτω από άλλες βάσεις στο τουρνουά».

Υποστήριξη: SilkTech