Ο Προμηθέας επικίνδυνη αποστολή στο Λαύριο

Τετάρτη, Απρίλιος 20, 2022 - 4:04μμ
Ολα για τη νίκη

Ένα παιχνίδι ζωτικής σημασίας για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League έχει μπροστά του ο Προμηθέας, ο οποίος φιλοξενείται στην έδρα του Λαυρίου. Οι «Προμηθείς» προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες, που δυσκολεύουν αρκετά το έργο της Πατρινής ομάδας στην προσπάθεια που καταβάλλει να εξασφαλίσει το αβαντάζ της έδρας στα Play Offs του πρωταθλήματος.

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο «Δ.Τόφαλος», ο Ηλίας Ζούρος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα και τον διαδέχτηκε ο Μάκης Γιατράς, με την ομάδα της Πάτρας να θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της μετά από 10 μήνες με ένα θετικό αποτέλεσμα. Αντίπαλος ο σύλλογος της Λαυρεωτικής, ο οποίος επίσης άλλαξε προπονητή την εβδομάδα που πέρασε, με τον Σάββα Καμπερίδη να αντικαθιστά τον Χρήστο Σερέλη, που αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX (ErtSports 4) και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

LAVRIO MEGABOLT

Πρόκειται για μια από τις «μικρότερες ηλικιακά» ομάδες της Basket League, με έτος ίδρυσης το 1990. Μετά από δυόμιση δεκαετίες στις μικρότερες κατηγορίες, ανήλθε στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά τη σεζόν 2015-16 και άμεσα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά, το πολύ καλό σκάουτινγκ με εξαιρετικές επιλογές ξένων και τη διαρκώς ανοδική πορεία. Αποκορύφωμα ήταν βέβαια η περσινή σεζόν, όπου η αθηναϊκή ομάδα έφτασε μέχρι τους τελικούς της Basket League και πήρε το «διαβατήριο» για να αγωνιστεί στο Basketball Champions League. Η φετινή σεζόν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη για την ομάδα του Λαυρίου, καθώς βρίσκεται στη 12η θέση με ρεκόρ 7-14 και πολύ δύσκολα θα μπει στην οχτάδα. Ο «αρχιτέκτονας» όλων των επιτυχιών του συλλόγου, Χρήστος Σερέλης, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία μετά από 17 χρόνια και πλέον το βασικό ζητούμενο για το σύλλογο της Λαυρεωτικής είναι πώς θα παρουσιαστεί στο μέλλον.

Player to watch

nikolaidis lavrio.jpg

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, παίκτης με προδιαγραφές να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, όπως έχει δείξει από τις μικρές ηλικίες. O 19χρονος γκαρντ, ύψους 1,90, αγωνίζεται στο Λαύριο ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και στην πρώτη του «γεμάτη» σεζόν στη Basket League, έχει αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Μετράει 6,4 πόντους, 2,4 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σουτάρει με καλά ποσοστά, ενώ διακρίνεται και για την έφεσή του στο αμυντικό παιχνίδι. Βρίσκεται σε περίοδο φόρμας, κάτι που απέδειξε στο πρόσφατο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

Συντριπτικά υπέρ του η προϊστορία

lavrio promitheas photo1.jpg

Στην κοινή τους διαδρομή στη Basket League, Προμηθέας και Λαύριο έχουν τεθεί αντιμέτωποι 19 φορές, με τους Πατρινούς να έχουν κερδίσει 14 αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως το ζευγάρι αυτό αποτελεί ένα «remake» των περσινών ημιτελικών της Basket League, εκεί που το Λαύριο είχε ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 και πήρε εν τέλει την πρόκριση, με συνολικό σκορ 3-2. Στον αγώνα του Α' γύρου, οι «Αχαιοί» αν και είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές, τελικά είχαν επικρατήσει (79-71), σε ένα ματς που διέπρεψε ο Δ. Αγραβάνης, κάνοντας double double (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τους συνδέει ο Γερομιχαλός

geromixalos promitheas.jpg

Έναν παλιό γνώριμο θα βρει ο Προμηθέας στον αποψινό αγώνα. Ο λόγος για τον Πέτρο Γερομιχαλό, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια στην Πάτρα (2015-2019) και αποτελούσε ένα σημαντικό «γρανάζι» στις επιτυχίες των Πατρινών. Πλέον, την τελευταία τριετία φοράει τη φανέλα του Λαυρίου και μάλιστα ο Έλληνας center πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και διάγει περίοδο φορμαρίσματος.

Δημήτρης Αγραβάνης: "Είμαι σίγουρος για τους συμπαίκτες μου πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό"

Σαν ομάδα, αποχαιρετάμε έναν εξαιρετικό προπονητή, για να υποδεχτούμε τον Μάκη Γιατρά που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου. Μαζί του έχουμε ζήσει σπουδαίες στιγμές με την κατάκτηση του Super Cup του 2020 να είναι το highlight.

Με τις δικές του οδηγίες, πλέον, θα παλέψουμε ως Προμηθέας για το καλύτερο μέχρι και το τέλος της σεζόν ξεκινώντας από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο με ακόμη πιο δύσκολη έδρα θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και μας έφεραν τις ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.

Εγώ, δυστυχώς, δεν γνωρίζω αν θα προλάβω να βοηθήσω στην προσπάθεια της ομάδας, ωστόσο είμαι σίγουρος για τους συμπαίκτες μου πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή αυτή.

Υποστήριξη: SilkTech