Στη Serie A της Ιταλίας μετακινείται η Πατρινή Κωνσταντίνα Παρίδη

Κυριακή, Απρίλιος 17, 2022 - 4:30μμ
Ανανέωσε με την ισπανική Ρέους η Τόλιου

Η Πατρινή Κωνσταντίνα Παρίδη μετακινείται από την Τσεχία στη Serie A πινγκ πονγκ της Ιταλίας για να φορέσει τη φανέλα της Πράτο, ενώ η Κατερίνα Τόλιου ανανέωσε τη συνεργασία της με την ισπανική Ρέους. Με τις νέες συμφωνίες, μάλιστα, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στην ελληνική Α1, όπως και σε άλλο πρωτάθλημα του εξωτερικού.
Οι βασικές αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας γυναικών και σταθερές πρωταθλήτριες Ελλάδας στο διπλό γυναικών από το 2019 έως το 2021, ολοκλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες τη φετινή παρουσία τους στις Λίγκες της Τσεχίας και της Ισπανίας αντίστοιχα.
Μετά από τους αγώνες πλέι οφ, η Ντόμπρε της Παρίδη πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8, ενώ η Ρέους τερμάτισε στις θέσεις 5-6 και βγαίνει στην Ευρώπη.
Στη Γαλλία, εξάλλου, όπου αγωνίζονται οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες «ξενιτεμένοι», προχωρά και το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας ανδρών (η λεγόμενη Pro B), με τον Γιώργο Σταματούρο ν' αποκομίζει πολύτιμες εμπειρίες με την Ιστρ.
Η Παρίδη αποφάσισε να ζήσει καινούργιες παραστάσεις μετά από τρία σερί χρόνια στην Πράγα για την Ντόμπρε. Υπέγραψε στη CIATT Prato, η οποία εδρεύει στην πανέμορφη Φλωρεντία, και τον Μάιο επικυρώνει την άνοδό της στη Serie A μέσα από μπαράζ. Προηγήθηκε εξαιρετική πορεία στον όμιλό της στη Serie B, όπου κατετάγη δεύτερη με μόλις μία ήττα.
Μετά από θητείες σε Γαλλία, Σουηδία, Τσεχία η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών θα έχει την ευκαιρία ν' αγωνιστεί σε μία ακόμα δυνατή λίγκα, ενώ από τη στιγμή που οι Ιταλοί επιτρέπουν την παράλληλη συμμετοχή σε άλλα ξένα πρωταθλήματα μπορεί να κλείσει κι άλλες συνεργασίες.
Η Τόλιου είχε καλή συνεργασία με την ισπανική Ρέους, την οποία ενίσχυσε φέτος, έστω μέσα από λίγες συμμετοχές. Αμφότερες οι πλευρές ήταν ευχαριστημένες κι έτσι η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έκλεισε τη νέα συμφωνία. Την ίδια ώρα διατηρεί, βεβαίως, το δικαίωμα ν' αγωνίζεται και στην Α1 Εθνική κατηγορία ή σε άλλο πρωτάθλημα, όπως γίνεται και φέτος που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Στην Pro B ανδρών της Γαλλίας, τέλος, η Ιστρ του Σταματούρου βρίσκεται στην έκτη θέση σε σύνολο δέκα ομάδων. Έχει δώσει 12 ματς και με αγώνα λιγότερο ισοβαθμεί στους 24 πόντους με τη Μετς. Στην πρώτη του χρονιά στη δεύτερη κατηγορία της ιδιαίτερα προηγμένης πινγκπονιστικά χώρας, ο περυσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δοκιμάζει το πολύ υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.
Σε εννιά ατομικά ματς έχει απολογισμό 2 νίκες και 7 ήττες. Τα θετικά του αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα, καθώς έχει καταφέρει να επικρατήσει δύο διεθνών Γάλλων, του Ρομέν Λορέντζ της Λιλ Μετροπόλ και του Λίλιαν Μπαρτέ της 4S Τουρ. Τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 18 αγωνιστικές των δύο γύρων.

Υποστήριξη: SilkTech