Αποσύρεται από τη δράση η επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Άλισον Φίλιξ

Παρασκευή, Απρίλιος 15, 2022 - 8:00πμ
Eτοιμάζεται να ρίξει αυλαία στην καριέρα της

Η επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Άλισον Φίλιξ δήλωσε ότι θα τρέξει μια τελευταία σεζόν στίβου, μερικούς μήνες μετά τη συμμετοχή στους πέμπτους Αγώνες της και θα αποσυρθεί μετά το 2022.
Η πιο πολυβραβευμένη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης στίβου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα και το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρων στο Τόκιο πέρυσι, έχοντας ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτοί θα ήταν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί της καριέρας της.
Με ανάρτηση στο Instagram ανέφερε ότι θα αποχαιρετούσε το άθλημα «με μια τελευταία κούρσα».
«Αυτή η σεζόν δεν είναι η ώρα του ρολογιού, είναι απλώς της χαράς. Αν με δείτε στην πίστα φέτος ελπίζω να μοιραστώ μαζί σας μια στιγμή, μια ανάμνηση και την εκτίμησή μου», έγραψε η 36χρονη Φίλιξ, η οποία αναμένεται να τρέξει στο Penn Relays αργότερα αυτόν τον μήνα.
Πρόκειται για τον παλαιότερο και μεγαλύτερο διαγωνισμό στίβου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που φιλοξενείται κάθε χρόνο από τις 21 Απριλίου 1895, από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στο Franklin Field, στη Φιλαδέλφεια.
Η 13 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έγινε συνήγορος των εργαζόμενων μητέρων αφού γέννησε την κόρη της, Κάμριν, μέσω επείγουσας καισαρικής τομής το 2018.
Σε ένα άρθρο άποψης για τους New York Times, είπε ότι αντιμετώπισε μειώσεις μισθών από χορηγούς, συμπεριλαμβανομένης της Nike, αφού απόκτησε το παιδί της και αγωνίστηκε στο Τόκιο φορώντας παπούτσια από τη δική της σειρά «Saysh».
«Αυτή τη σεζόν τρέχω για γυναίκες», είπε η Φίλιξ. «Τρέχω για ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου. Τρέχω για σένα».

Υποστήριξη: SilkTech