Αντιμέτωποι με δίκη για διαφθορά Μπλάτερ και Πλατινί

Πέμπτη, Απρίλιος 14, 2022 - 8:00πμ
Οι πρώην αξιωματούχοι της FIFA θα δικαστούν τον Ιούνιο

Οι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, θα δικαστούν τον Ιούνιο στην Ελβετία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά, εξαιτίας της πληρωμής 2 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατέβαλε η παγκόσμια ομοσπονδία στον Πλατινί, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι υπέπεσαν σε αδίκημα σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο οι Ελβετοί εισαγγελείς τους απήγγειλαν κατηγορίες τον Νοέμβριο.
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, κανόνισε την πληρωμή στον Πλατινί το 2011, για συμβουλευτική εργασία. Και οι δύο είναι ύποπτοι για απάτη και άλλες κατηγορίες, ως κομμάτια του παζλ στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τη FIFA.
Ο Μπλάτερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FIFA για 17 χρόνια, παραιτήθηκε το 2015, ακολουθούμενος από τον Πλατινί το 2016. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με εξαετή αποκλεισμό για παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας.
Η δίκη ενώπιον του ελβετικού ομοσπονδιακού ποινικού Δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και να διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου, ανέφερε το δικαστήριο στην ιστοσελίδα του.

Υποστήριξη: SilkTech