Ο Προμηθέας για τη νίκη με τον Κολοσσό

Κυριακή, Απρίλιος 10, 2022 - 10:16πμ
Εχει καλή παράδοση

Μετά τον αποκλεισμό από το Eurocup, ο Προμηθέας επικεντρώνεται πλέον στην ελληνική πραγματικότητα και στη Stoiximan Basket League, αρχής γενομένης από την σημερινή αναμέτρηση στην Ρόδο για την 21η αγωνιστική απέναντι στον τοπικό Κολοσσό.

Οι «Προμηθείς» θέλουν να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν χτίσει στο «Νησί των Ιπποτών», σε μια σεζόν που οι Ροδίτες παρουσιάζουν πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκονται εντός τετράδας με ρεκόρ 10-8 και έχουν βλέψεις για πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs και έξοδο στην Ευρώπη. Από τους Πατρινούς θα απουσιάσουν ξανά οι Ray, Hunt και Γκίκας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο η διαφοροποίηση σε σχέση με τα τελευταία ματς είναι η παρουσία των Conner Frankamp και Γιάννη Αγραβάνη, που αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα του Προμηθέα.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ 3 και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. Διαιτητές θα είναι οι κύριοι Πιτσίλκας, Κάρδαρης και Ζακεστίδης.

Ο αντίπαλος

KOLOSSOS H HOTELS

Ο Κολοσσός Ρόδου μετρά 59 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1963) και αποτελεί μακράν τον πιο επιτυχημένο σύλλογο των Δωδεκανήσων. Ανήλθε στην Α1 για πρώτη φορά τη σεζόν 2005-06 και από το 2007-08 και έκτοτε μετράει συνεχόμενες παρουσίες στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ χωρίς να έχει υποβιβαστεί. Κορυφαία διάκριση της ιστορίας του ήταν η 4η θέση τη σεζόν 2011-12, ενώ στο κύπελλο έχει φτάσει μια φορά στους «4», το 2006-07. Τα τελευταία χρόνια τα ηνία στον πάγκο έχει πάρει ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και ο σύλλογος του «Νησιού των Ιπποτών», μετά από τη σεζόν 2018-19 που έφτασε μια ανάσα από τον υποβιβασμό και σώθηκε λόγω της συγχώνευσης με τον Χολαργό, πραγματοποιεί κάθε χρόνο μικρά -αλλά σημαντικά- βήματα προόδου. Φέτος έχει δημιουργήσει μια ισορροπημένη ομάδα, με ποιοτικούς ξένους (Floyd, Williams, Pot, Momirov) και πολύ έμπειρους Έλληνες (Ξανθόπουλος, Μαργαρίτης, Σλαφτσάκης) και μέχρι στιγμής βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, με 10 νίκες σε 18 αναμετρήσεις.

Player to Watch

Floyd.jpg

O Jordan Floyd αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις του φετινού Κολοσσού, σε μια σεζόν που γενικότερα ο Ηλίας Καντζούρης και το τεχνικό επιτελείο του έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές επιλογές σε ξένους παίκτες. Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε από την ιταλική Orlandina και στην μόλις δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα επιθετικά «ατού» του Κολοσσού. Με 13,8 πόντους μέσο όρο και ποσοστά κοντά στο 40% στο τρίποντο μπορεί να προβληματίσει οποιαδήποτε άμυνα, πόσο μάλλον όταν τα παιχνίδια οδηγούνται σε «clutch» καταστάσεις, όπου μοιάζει ιδιαίτερα «ζεστός» και άκρως επιδραστικός.

«Πορτοκαλί» η προϊστορία

kolossos-promitheas-photo.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Κολοσσού και Προμηθέα, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί 14 φορές και τους «Αχαιούς» να έχουν σημειώσεις 9 νίκες, έναντι 5 των Ροδιτών. Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο «Δ. Τόφαλος», οι «Προμηθείς» είχαν επικρατήσει εύκολα (76-61), σε μια από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις, που συνοδεύτηκε από επιθετική πολυφωνία, με τους Grant, Αγραβάνη και Γκίκα να ξεχωρίζουν.

Αγραβάνης : «Πρέπει να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του αντιπάλου»

Στο Blog του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σημερινό ματς, τονίζοντας τα εξής: «Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στη Ρόδο για να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μαχητικό Κολοσσό που έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία φέτος και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να «χτυπήσουμε» στις αδυναμίες του αντιπάλου και να βγάλουμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, παραμένοντας συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Έχουμε, μάλιστα, και νέο μέλος, τον Κόνερ Φράνκαμπ, που πιστεύουμε θα προσφέρει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα μας, αφού γνωρίζει και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία εκτός έδρας δοκιμασία που θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο και να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης της κανονικής διάρκειας, ώστε να μπούμε από θέση ισχύος στα Play Offs. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο και να βοηθήσει την ομάδα μας σε πολλά επίπεδα, τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά. Θα παλέψουμε σκληρά για αυτό και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε.

Υποστήριξη: SilkTech