Ο Δήμος Πατρέων εκτός Συνεδρίου για τον Αθλητισμό

Παρασκευή, Απρίλιος 8, 2022 - 11:43πμ
Κ. Πελετίδης - Τ. Πετρόπουλος

Μηδαμινή είναι η συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου «Συμπαίκτες στο μέλλον του αθλητισμού» για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό, το οποίο μάλιστα γίνεται στην Πάτρα.

Συζητήθηκε ευρέως στη Μαιζώνος πως με εξαίρεση μια πεντάλεπτη τοποθέτηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, ουδείς άλλος προσκλήθηκε να μιλήσει, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ούτε ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Βασίλης Ζώτος, τη στιγμή κατά την οποία μάλιστα, θα υπάρξουν ομιλίες από εκπροσώπους άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας και άλλων πόλεων!

Του Παμπελοποννησιακού Σταδίου όμως ουδείς.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πάτρα (Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτρης Τόφαλος") από σήμερα, το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2022 η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα για Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, η οποία διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», περιλαμβάνουν διήμερο συνέδριο (8-9/4) με χαιρετισμούς και ομιλίες για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και την κοινωνία. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην Υπουργός, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων, Αθλητές, κ.ά..
Παράλληλα, με το συνέδριο θα υπάρχει τριήμερη αθλητική έκθεση #Sport_hub expo, καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με πολλά αθλήματα και τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτά.

ΠΕΤΣΑΣ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα, στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου «Συμπαίκτες στο μέλλον του αθλητισμού» για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό.
Ο κ. Πέτσας θα απευθύνει χαιρετισμό στην 2η ενότητα των εργασιών έναρξης του τριήμερου συνεδρίου στις 12 το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να ζητήσει από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας».
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ. Πέτσα –προκειμένου να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία από την πλευρά των Δήμων– σε συνέχεια της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Μάλιστα, γι' αυτό το σκοπό, ο κ. Πέτσας απέστειλε χθες επιστολή καλώντας όλους τους Δήμους που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων, να το πράξουν, προκειμένου –όπως σημειώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών– να μπορεί να σχεδιαστεί, στοχευμένα και αποτελεσματικά, η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, μέσω της ενεργοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού για δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Υποδομών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής, στην καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων έχουν προχωρήσει περισσότεροι από 280 Δήμοι της χώρας, ενώ –σε επόμενο χρόνο– στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» θα κληθούν να δηλώσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις τόσο οι 13 Περιφέρειες, όσο και τα νομικά πρόσωπα Δήμων και Περιφερειών.

NOΠ: Ο ΝΟΠ παρών στις συνεδριακές και εκθεσιακές εκδηλώσεις. «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» ξεκινά αύριο από την Πάτρα με τριήμερες συνεδριακές, εκθεσιακές και αθλητικές εκδηλώσεις. Σας περιμένουμε στο περίπτερο του ΝΟΠ, της ΕΚΟΦΝΣ (Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα) και της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) ! Εκδήλωση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, 8-10 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΦΑΛΟΣ», στην Πάτρα.

ΤΡΟΠΑΙΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: Στο "Δ. Τόφαλος" της Πάτρας θα βρίσκονται τα δύο χρυσά τρόπαια της Εθνικής Ελλάδας σε Eurobasket (1987 και 2005), το διάστημα 8-10 Απριλίου.
Όπως αναφέρει η ΕΟΚ στην ενημέρωση της "Τα σύμβολα δύο εκ των μεγαλύτερων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού θα ταξιδέψουν στην Πάτρα. Η ΕΟΚ θα δώσει το «παρών» στην #SPORT_hub expo, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Υφυπουργείου Αθλητισμού με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» και τα τρόπαια των χρυσών Ευρωμπάσκετ του 1987 και του 2005 θα βρίσκονται εκεί. Μην χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε μαζί τους! Θα σας περιμένουν 8-10 Απριλίου στο περίπτερο της ΕΟΚ."

ΕΥΜΑΧΟΣ: Ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Εύμαχος Πατρών ενημερώνει τα μέλη και τους αθλητές του ότι κατά το διάστημα 8-9-10 Απριλίου εν όψει της Πανελλήνιας έκθεσης Αθλητισμού (Εθνικό κλειστό γυμναστήριο Δ. Τόφαλος) θα πραγματοποιηθούν δράσεις με σκοπό τη παρουσίαση και ανάπτυξη του αθλήματος.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχει στημένο περίπτερο από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάϊτάι για όλα τα σωματεία της Π.Ο.Μ ( https://pmf.gr/ ) με το νούμερο 47 .

Υποστήριξη: SilkTech