Γιατί η Δανία κάνει τη Γαλλία να ελπίζει στο back to back

Κυριακή, Απρίλιος 10, 2022 - 7:30μμ
Μια ιδιαίτερη παράδοση, που συνήθως την οδηγεί μέχρι τέλους στις μεγάλες διοργανώσεις, έχει η Γαλλία όταν κληρώνεται στον ίδιον όμιλο με τη Δανία

Για την έναρξη της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής εορτής απομένουν 227 ημέρες. Το Κατάρ έχει ξεκινήσει ήδη να μετρά αντίστροφα ενόψει της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθώς απομένουν λίγοι μήνες ακόμα για το μεγάλο ραντεβού.
Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι φυσικά η κάτοχος, Γαλλία. Ειδικά μετά το φιάσκο στο Euro, οι Τρικολόρ θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα και να αποδείξουν πως η τελευταία μεγάλη διοργάνωση ήταν απλώς μια κακή παρένθεση.
Εκτός από την αμφισβήτηση, η Γαλλία έχει μπροστά της και την «κατάρα» με την κάτοχο του τροπαίου, καθώς από το 2010 μέχρι και το τελευταίο Μουντιάλ η πρωταθλήτρια αποκλείεται από τη φάση των ομίλων.
Ωστόσο, η Γαλλία έχει και ένα μεγάλο fun fact που την κάνει να ελπίζει ακόμα περισσότερο. Όχι μονάχα για την κατάρριψη της «κατάρας», αλλά γενικότερα για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, μια ιδιαίτερη παράδοση με τη Δανία κάνει τη νυν πρωταθλήτρια κόσμου να βλέπει ήδη... τελικό και κούπα.
Τι λέει η παράδοση; Στις τέσσερις από τις πέντε φορές που έχει βρει τη Δανία σε όμιλο μεγάλης διοργάνωσης, η Γαλλία έχει φθάσει στην κορυφή. Δηλαδή, σε όλες τις κούπες της η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει τη Δανία στη φάση των ομίλων.
Τόσο στα δυο Euro (1984, 2000) όσο και στα δυο Μουντιάλ (1998, 2018) η Γαλλία έχει βρει μπροστά της στους ομίλους τη Δανία. Ωστόσο, μια φορά την αντιμετώπισε πριν από τα νοκ άουτ και δεν έφθασε μέχρι τέλους, στο Παγκόσμιο του 2002, όταν αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων.
Η προϊστορία πάντως είναι σίγουρα ευνοϊκή για τους Γάλλους, που ευελπιστούν στο back to back.

Υποστήριξη: SilkTech