Ιωάννινα: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 5χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross

Πέμπτη, Απρίλιος 7, 2022 - 10:11πμ
Ωρες αγωνίας

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από ΕΚΑΒ και Αστυνομία για τη σωτηρία ενός πεντάχρονου παιδιού, το οποίο τραυματίστηκε σε πίστα motocross στα Ιωάννινα.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά σοβαρά τραυματισμένο, στο νοσοκομείο Φιλιατών.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στα Γιάννινα και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, το οποίο εφημέρευε.

Άμεσα κινήθηκε ασθενοφόρο και με την παρουσία δύο γιατρών ξεκίνησε η διακομιδή.
Φτάνοντας στα Γιάννινα και στην έξοδο της Εγνατίας ανέμενε περιπολικό της Άμεσης Δράσης ώστε να συνδράμει και να διευκολύνει την γρήγορη κίνησή του μέχρι το νοσοκομείο.
Γιατροί και χειρουργείο είχαν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα.
Το παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον θώρακα.

Οι ακριβείς συνθήκες τραυματισμού του διερευνώνται με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτός προήλθε όταν βρισκόταν σε μηχανή (μοτοκρος) με συγγενικό του πρόσωπο.

Στο κόκκινο η αγωνία στα Γιάννενα για το άτυχο παιδί που τραυματίστηκε μπροστά στον πατέρα του, με το μίνι motocross που οδηγούσε...
Το παιδί τραυματίστηκε στη Θεσπρωτία, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στα Γιάννενα, αλλά ευτυχώς όπως φαίνεται απέφυγε τα χειρότερα και η ζωή του δεν κινδυνδεύει από το ατύχημα με μίνι motocross. Οι γιατροί που είδαν τις τελευταίες εξετάσεις διαπίστωσαν πως ο μικρός έχει κατάγματα στο σαγόνι και στα ζυγωματικά που δεν απειλούν τη ζωή του. Θα εξεταστεί ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν τα τραύματα και ο χρόνος που θα του δοθεί εξιτήριο.
Ήταν λίγα μετά τις 18.00 χθες το απόγευμα (06-04-2022) όταν ένα 7χρονο παιδί μαζί με τον πατέρα του βρισκόταν σε χωράφι σε περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας. Το μίνι motocross που οδηγούσε το παιδί ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου από τους γιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Για τη διακομιδή ενημερώθηκε η Αστυνομία Ιωαννίνων που συνέδραμε ώστε να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός από την είσοδο της πόλης και μέσω της περιφερειακής οδού το ασθενοφόρο από τη Θεσπρωτία συνοδεία περιπολικών, έφτασε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με το epirus-tv, το παιδί φέρει 3-4 ελαφρά κατάγματα στο σαγόνι και στα ζυγωματικά και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία ενώ εκτιμάται πως σε σε λίγες μέρες θα λάβει εξιτήριο. Δείτε στο επόμενο βίντεο την επιχείρηση για τη διακομιδή του τραυματισμένου παιδιού στο νοσοκομείο.

Υποστήριξη: SilkTech