Λέει αντίο στην Ευρώπη ο Προμηθέας, υποδέχεται την Ολύμπια Λιουμπλιάνας

Τετάρτη, Απρίλιος 6, 2022 - 3:05μμ
Δεν έχει ελπίδες πρόκρισης
Την Cedevita Olimpija υποδέχεται στο «Δ. Τόφαλος» ο Προμηθέας απόψε, στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για την σεζόν 2021-22.
Οι Πατρινοί, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τη φάση των «16» του 7Days EuroCup, έχοντας μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου τους χωρίς να έχουν ελπίδες πρόκρισης, θα ρίξουν αυλαία στη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία, με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αφήνοντας μια γλυκιά...γεύση στο φινάλε. Οι «Προμηθείς», πέραν της πολύ φορμαρισμένης Cedevita, καλούνται να υπερκεράσουν και τα σημαντικά τους προβλήματα απουσιών, με τους Ray, Γκίκα και Hunt να μένουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 5 και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.
 
Ο αντίπαλος
 
Cedevita Olimpija Ljubljana
 
Mέχρι το 2019, Ολύμπια Λιουμπλιάνας και Cedevita Zagreb ήταν δύο διαφορετικοί σύλλογοι. Η μεν Ολύμπια αποτελεί το σπουδαιότερο κλαμπ του σλοβένικου μπάσκετ με μεγάλη ιστορία σε Ευρώπη και Αδριατική Λίγκα, η δε Cedevita δέσποζε μαζί με την Cibona στην Κροατία. Το 2019 ήταν η χρονιά της συγχώνευσης, όταν και η Ολύμπια ουσιαστικά απορρόφησε τον κροατικό σύλλογο. Έκτοτε, με το όνομα Cedevita Olympija και χρώματα το πράσινο, το άσπρο και το πορτοκαλί, ο σύλλογος της Λιουμπλιάνας πραγματοποιεί μια φιλόδοξη προσπάθεια για να καθιερωθεί εκ νέου ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Αδριατικής Λίγκας και να φτάσει ψηλά και στην Ευρώπη. Με προπονητή τον άλλοτε παίκτη του Πανελληνίου, του Παναθηναϊκού και του Κολοσσού Ρόδου, Jurica Golemac, διάγει περιόδο φορμαρίσματος το τελευταίο δίμηνο. Ενώ ξεκίνησε μέτρια τη σεζόν, με συνεχόμενες νίκες έχει αναρριχηθεί στην 4η θέση της Aδριατικής Λίγκας. Παράλληλα, στην Ευρώπη, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ βασιζόμενη στο επιθετικό της ταλέντο, έχει πετύχει συνεχόμενες νίκες και από εκεί που ήταν η αμφίβολη η πρόκρισή της στους «16», πλέον «φλερτάρει» με το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. 
 
Player to watch 
 
Jaka Blazic.jpg
 
Έχει πολλούς ποιοτικούς και φορμαρισμένους παίκτες το τελευταίο διάστημα η Cedevita, ένας εξ αυτών είναι ο Jaka Blazic. Στα 31 του χρόνια, ο Σλοβένος Shooting Guard, αποτελεί ένα...φονικό όπλο  στη φαρέτρα των Σλοβένων, κάτι που μαρτυρούν και οι 14, 5 πόντοι που πετυχαίνει κατά μέσο όρο, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά. Πλην της έφεσής του στο σκοράρισμα, ο διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι και εξαιρετικός δημιουργός, με 5 τελικές πάσες ανά ματς, ενώ «κατεβάζει» και 2,6 ριμπάουντ μέσο όρο. Σίγουρα, πρόκειται για έναν παίκτη που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ο Προμηθέας πρέπει να τον σταματήσει, εάν θέλει να κερδίσει. 
 
Οριακά υπερτερεί η Cedevita
 
 promitheas-cedevita-photo.jpg
 
Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί Cedevita και Προμηθέας, με τους Σλοβένους να έχουν οριακό προβάδισμα στις νίκες(3-2). Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο οποίος διεξήχθη πριν ένα μήνα περίπου (αρχικά είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στην Cedevita), η ομάδα του Golemac επικράτησε εύκολα (98-84), έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Pullen και Auguste, ενώ από τους «Αχαιούς» ξεχώρισε ο Grant. 
 
Tανούλης: «Θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά στην Ευρώπη»
 
Στον αγώνα με την Cedevita αναφέρθηκε ο Γιώργος Τανούλης, δηλώνοντας τα εξής: «Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Cedevita, αλλά αυτό είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στο EuroCup και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν στην Ευρώπη δυνατά. Ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και αυτό θέλουμε να κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι». 
 
Ζούρος: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να παραμείνουμε υγιείς»
 
Το παιχνίδι με την Cedevita είναι το τελευταίο για εμάς στο EuroCup. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κλείσουμε στην διοργάνωση δυνατά και να επικεντρωθούμε στην Basket League για το υπόλοιπο της σεζόν. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να παραμείνουμε υγιείς.
Υποστήριξη: SilkTech