Αυγενάκης: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό- Πρώτος σταθμός η Πάτρα

Δευτέρα, Μάρτιος 28, 2022 - 7:30πμ
Διήμερο ανοιχτό Συνέδριο και «Έκθεση Αθλητισμού»

Τη χάραξη ενός Εθνικό Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό εξήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Με πρώτο σταθμό την Πάτρα θα διοργανωθούν τριήμερες εκδηλώσεις σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας όπου η αθλητική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία μέσα από συνέδρια και την «Έκθεση Αθλητισμού» που θα περιλαμβάνει όλες τις εξελίξεις στον κλάδο.
«Για πρώτη φορά στα χρονικά, όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι. Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας: Με τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, τους Παραολυυμπιονίκες και αθλητές ΑμεΑ, τους προπονητές, τα αθλητικά Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τους αθλητικούς παράγοντες, τους διοργανωτές, τους εθελοντές του αθλητισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση. Τολμάμε να συζητάμε δημόσια και να αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η κακοδιοίκηση, η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό. Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Συνδέουμε την κορυφή της πυραμίδας με την βάση της αθλητικής οικογένειας. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (8-10 Απριλίου, Κλειστό Γυμναστήριο «Τόφαλος Κακούσης»). Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα διοργανωθεί διήμερο ανοιχτό Συνέδριο με τη συμμετοχή τοπικών κοινωνιών, αθλητικών φορέων κλπ. Παράλληλα θα λειτουργήσει και «Έκθεση Αθλητισμού». Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό. Θα γνωρίσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και μη διαδεδομένα αθλήματα, τα e-Sports και θα δουν νέα αθλητικά είδη και προϊόντα. Παράλληλα, θα αναδειχθούν οι ελληνικές περιοχές ως κέντρα αθλητικού τουρισμού.
Η εξαγγελία του Εθνικού Στρατηγικού για τον Αθλητισμό από τον κ. Υφυπουργό αποτελεί μια συνέχεια των έξι νόμων της αθλητικής μεταρρύθμισης που ψηφίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Υποστήριξη: SilkTech