Αφεντικό στην Α2 ο ΝΟΠ, νίκη και για την ΝΕΠ

Κυριακή, Μάρτιος 27, 2022 - 5:09μμ
«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το ΝΟΠ με 10-7 απέναντι στον ΟΦΘ στη Θεσσαλονίκη κι ένα - ένα τα φαβορί για την άνοδο υποκύπτουν στην ανωτερότητά του.

Δεύτερη ήττα για τον ΟΦΘ μέσα σε λιγες μέρες από τον ΝΟΠ, είχε την ίδια τύχη με την Τρίαινα κι αυτός.

Μια ακόμα σπουδαία νίκη πέτυχε η ομάδα πόλο του ΝΟΠ η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 10-7 του ΟΦΘ για την 4η αγωνιστική (πρεμιέρα β' γύρου) της β΄ φάσης του 74ου πρωταθλήματος πόλο της Α2 Εθνικής των ανδρών και παραμένει στη κορυφή της βαθμολογίας.

Έτσι, ο ΝΟΠ έφτασε τους 48 βαθμούς και όχι μόνο συνεχίζει να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία του πρώτου γκρουπ, αλλά αύξησε και τη διαφορά στους 8 β. από τον δεύτερο, που είναι πλέον η Τρίαινα Βούλας (40 β.), η οποία νίκησε εκτός έδρας τον Ηλυσιακό με 8-6, στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ και ξεπέρασε τον ΟΦΘ. Κάτι που σημαίνει ότι οι Πατρινοί εξασφάλισαν την πρωτιά στο κορυφαίο γκρουπ της Β' φάσης ό,τι κι αν γίνει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Οι "δαίμονες" του Βασίλη Λαμπάτου μπήκαν πολύ δυνατά, με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, προηγηθήκαν με 3-0 και 4-2 στο ημίχρονο.

Στις αρχές του β΄ ημίχρονου ο ΟΦΘ μπήκε πιο δυνατά και μείωσε σε 7-6 αλλά μέχρι εκεί αφού η ομάδα του Λαμπάτου έδειξε ψυχραιμία και σημειώνοντας γκολ σε κρίσιμά σημεία, πήρε τη νίκη με 10-7.

"Μπήκαμε από την αρχή δυνατά, πήραμε προβάδισμα και χάρη στην καλή μας άμυνα και την προσοχή στην επίθεση φτάσαμε στη νίκη", δήλωσε ικανοποιημένος ο προπονητής Βασίλης Λαμπάτος.

Τα 8λεπτα: 0-3, 2-1, 4-3, 1-3.

ΝΟΠ: Βυθούλκας, Γεωργαράς, Πολλάτος, Ανδρικόπουλος 3, Λυκούδης 2, Κανελλόπουλος, Γουρδούπης, Γκότσης, Παπαχριστόπουλος 3, Ρογδάκης 1, Πασσάς, Γιώτης, Νεγκίζ και Κωνσταντακόπουλος 1.

Σκόρερ: ΟΦΘ: Παπαθεοδώρου 2, Παπαδόπουλος Δαν. 1, Παπαδόπουλος Δημ. 1, Κιόσης 1, Παυλίδης 1, Ταβακόπουλος 1

* Hλυσιακός-Τρίαινα 6-8

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 0.39 πριν από τη λήξη του 4ου οκτάλεπτου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση, για βιαιοπραγία, το Νο 10 του ΟΦΘ Ταβακόπουλος, χτύπησε σκόπιμα με μπουνιά τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας. Από τη βιαιοπραγία δεν διαπιστώθηκε εκείνη τη στιγμή τραυματισμός".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Β' ΦΑΣΗ G1)

Θέση Ομάδα Αγ. Γκολ Βαθμοί
1 ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 4 38-38 48
2 ΤΡΙΑΙΝΑ ΒΟΥΛΑΣ 4 38-36 40
3 ΟΦΘ 4 42-37 39
4 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 4 36-43 33

* Την προσεχή Κυριακή ο ΝΟΠ θα υποδεχτεί τον Ηλυσιακό ("Πεπανός" 2μ.μ.)

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Η ΝΕΠ

Η ΝΕΠ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Ανδρών  πόλο, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της β΄ φάσης, επικράτησε στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»  του Νηρέα Γέρακα με σκορ 13-11. Είναι ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από όλους στα «δελφίνια», καθώς ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Η νίκη αφιερώθηκε στη μνήμη του Κωνσταντίνου Αντίοχου.

Διαιτήτευσαν οι πατρινοί Μοίραλης και Μάρκοβιτς. Τα 8λεπτα: 1-1, 6-6, 4-2, 2-2. Τα γκολ του Νηρέα Γέρακα πέτυχαν οι: Καρυπίδης 1, Μαυρεδάκης 1, Κοντονής 2, Κασιμάτης 3, Ορφανός 2, Μπερτόλης 1, Γιώτης 1.

ΝΕΠ (Μιχάλης Ξανθόπουλος): Λιβαθηνός, Κανελλόπουλος 1, Κοντονής 4, Τουλγαρίδης 5, Γκοτσόπουλος, Μπάρλος, Σπανογιάννης 1, Πετρόπουλος 1, Μπρακατσέλος, Καρράς, Δελαπόρτας 1, Αποστολίδης, Κωνσταντόπουλος, Γιαννακέας.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΠΛΑΣ
Κ09 & K11 Τουρνουά Σπλάς – Λουτράκι
Η χρυσή παράδοση συνεχίζεται για τον ΝΟΠ που τα κατάφερε στο Λουτράκι
"Πολλά Μπράβο παιδιά! Μας κάνετε χαρούμενους να σας παρακολουθούμε. Συγχαρητήρια στις προπονήτριες Γωγώ Τσινιά και Ευαγγελία Μπαρτζελά και την αρχηγό Μαρία Παπούλια. Ευχαριστούμε τους γονείς για την υποστήριξη. Χαίρε Πάτρα. Χαίρε ΝΟΠ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Υποστήριξη: SilkTech