Ο Γιάννης Γαβριήλ και η χαρά τού να παίζεις μπάλα

Τετάρτη, Μάρτιος 23, 2022 - 7:16πμ

Γεννημένος το 1999 ο Γιάννης Γαβριήλ, έχει -αν και 22 ετών μόλις- μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στα γήπεδα της Αχαΐας με τον Ίκαρο Πετρωτού, την μεγάλη του αγάπη.

Άλλωστε ποτέ, από τότε που ξεκίνησε, στα 5 του χρόνια στις Ακαδημίες του 'Ικαρου, δεν άλλαξε ομάδα. Αυτό συνέβη μονάχα όταν έφυγε για σπουδές στην Κομοτηνή, όπου κάθε χρόνο άλλαζε και σύλλογο στη θρακιώτικη πόλη.

Πήρε το πτυχίο του και επέστεψε άρον - άρον στην Πάτρα και στον Ίκαρο. Αγάπες είναι αυτές, δεν αλλάζουν στο χρόνο!

Αγωνίζεται ως εξτρέμ αλλά και ως κεντρικός κυνηγός, διακρίνεται για το σκοράρισμα, αλλά και τις ασίστ προς τους συμπαίκτες του.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις μικτές της ΕΠΣ Αχαΐας, ενώ το 2015 ήταν και στην προεπιλογή της Εθνικής Κύπρου (έχει και την Κυπριακή υπηκοότητα - λόγω καταγωγής του πατέρα του), μια κλήση που παραμένει εισέτι η πλέον αξέχαστη στιγμή στην καριέρα του.

Από μικρός θαύμαζε τον Κριεσμάν, ενώ στη κουβέντα για τα αθλητικά είδωλα, θα απαντήσει Μέσι!

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που τον κρατάει στα γήπεδα, ήταν σαφέστατος: «Είναι το μικρόβιο της μπάλας, το κόλλησα από μικρός και δεν φεύγει! Ακόμα και μια χρονιά που όλο χάναμε, περίμενα πώς και πώς να έρθει το Σάββατο για να πάω στο παιχνίδι. Ακόμα και στις προπονήσεις το απολαμβάνω»!

Ο Γιάννης Γαβριήλ θα παίζει μπάλα όσο το ευχαριστιέται, μα σε κάθε περίπτωση θα είναι στον χώρο. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα προπονητικής ποδοσφαίρου, έχει δε ήδη δίπλωμα UEFA B και κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής, στις Ακαδημίες του Δαβουρλή.

Θεωρεί πως υπάρχει -παρά τις προσπάθειες που γίνονται- γηπεδικό πρόβλημα στην Πάτρα, θα ήθελε περισσότερα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν, πριν και πάνω απ' όλα, την οικογένειά του και τον πατέρα του Νίκο, επίσης γυμναστή (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech