Ο αποκλεισμός των δυσλεκτικών από τις Στρατιωτικές Σχολές

Τρίτη, Μάιος 17, 2022 - 7:30πμ
(φωτ. αρχείου)

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ένα νέο παιδί που έχει κάποιες μαθησιακές δυσκολίες δεν μπορεί να εισαχθεί στις Στρατιωτικές Σχολές της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός νέου από την Πάτρα, που διακρίνεται στον αθλητισμό, αλλά δεν θα μπορέσει να κάνει το όνειρό του πράξη, να φοιτήσει σε μια Στρατιωτική Σχολή λόγω μαθησιακών δυσκολιών.

Κι είναι χαρακτηριστική η αγανάκτηση της μητέρας του (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του «S»):

«Θεωρώ άδικη την άποψη των στρατιωτικών ψυχιάτρων να αντιμετωπίζουν τις μαθησιακές δυσκολίες και συγκεκριμένα την δυσλεξία ως ψυχική διαταραχή και αναπηρία. Η αντίληψη αυτή επικρατεί πολλά χρόνια για τα άτομα που θέλουν να ενταχθούν στις στρατιωτικές σχολές και τα οποία επειδή αντιμετωπίζουν κάποια μαθησιακή δυσκολία αποκλείονται! Εγώ Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μητέρα ενός δυσλεκτικού και χαρισματικού παιδιού για τη χάρη σε αυτή την ιδιαιτερότητά του έχει καταφέρει τόσους άθλους στη ζωή του! Θα μου πείτε κάποιοι ότι ο στρατός έχει τους δικούς του νόμους και ότι ή τους αποδέχεσαι ή τους απορρίπτεις. Ναι είναι εν μέρει λογικό αλλά και ο Αϊνστάιν ήταν δυσλεκτικός και κατάφερε να γίνει ο πιο σπουδαίος επιστήμονας ανά τους αιώνες. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα παιδί με δυσλεξία ως ανάπηρο αλλά ως ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας και της Ελληνικής πραγματικότητας. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά εκεί έξω με δυσλεξία που οι γονείς τους έχουν δώσει μάχες για να εξετάζονται προφορικά στο σχολείο τους. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα αγκαλιάσουμε και να κατανοούμε την ιδιαιτερότητά τους. Εγώ χαίρομαι για το δικό μου γιο ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου που κατάφερε τόσο στη ζωή του».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech