Κανείς δεν ξέχασε τον Γιάννη Καραχάλιο (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Μάρτιος 18, 2022 - 8:00πμ
Τεράστιος ακοντιστής

Συμπληρώθηκαν κιόλας τρία χρόνια από τον θάνατο του προπονητή στίβου και καθηγητή Φυσικής αγωγής, Γιάννη Καραχάλιου.

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Η είδηση της απώλειας του κορυφαίου Αχαιού ακοντιστή, τα ρεκόρ του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί, είχε προκαλέσει θλίψη στην αθλητική κοινότητα της Πάτρας.

Ο Γιάννης Καραχάλιος ήταν προπονητής στο τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας, στις μικρές ηλικίες, και κορυφαίος αθλητής στα νιάτα του.

Παράλληλα ήταν γυμναστής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας. Άνθρωπος με αγάπη μέσα του, λάτρευε τα μικρά παιδιά, τον αθλητισμό, ενώ ήταν και ιδιαίτερα φιλόζωος.

Ως αθλητής διακρίθηκε ιδιαίτερα στον ακοντισμό. Το 1981 με επίδοση 60.22μ. πέτυχε ρεκόρ για τα πατρινά δεδομένα, που δεν καταρρίφθηκε ποτέ. Εχει στην κατοχή του τα ρεκόρ Πάτρας όλων των εποχών στις κατηγορίες ανδρών (61.22μ.), νέων (60.22μ.) και εφήβων (55.20μ.).

Ως προπονητής συνεισέφερε σε μια νέα φουρνιά αθλητών, αφού αυτός οδήγησε στα τερέν του Σταδίου, νεαρούς πρωταθλητές όπως η Αναστασία Καρέλα, ο Ηλίας Αργύρης, ο Αλέξανδρος Σκούρτης και τόσοι ακόμα.

Έδινε και το τελευταίο του ευρώ για να παρέχει κατάλληλες συνθήκες για τα πολλά σκυλιά και γάτες που φρόντιζε (πάνω από 30).

«Δεν ξέρω τι να πω, ας είναι χαρούμενος εκεί που είναι και ας ξέρει πως τον σκεφτόμαστε. Ενέπνεε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους μας, ήταν ένας άγγελος», σχολίασε ο έφορος του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας, Γιώργος Καρέλας.

Αναπόφευκτος ο θρήνος στην κηδεία του, έκλαιγαν οι μικροί αθλητές του, όσο είχαν τα κουράγια και άντεξαν να πάνε, αλλά και οι μεγαλύτεροι εκ των συνεργατών του.

Η Ολυμπιάδα θυμάται και τιμά τον Γιάννη Καραχάλιο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech