Μεντβέντεφ: «Θέλω ειρήνη σε όλον τον κόσμο»

Παρασκευή, Μάρτιος 11, 2022 - 10:30μμ
Θέση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία, πήρε ο Ρώσος τενίστας

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, πήρε θέση στην εισβολή των στρατευμάτων της χώρας του στην Ουκρανία, μετά από σχετική απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος επικεφαλής στην παγκόσμιας κατάταξη της ATP, δήλωσε ότι θέλει «ειρήνη σε όλον τον κόσμο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά:
«Το μήνυμά μου είναι πάντα το ίδιο, θέλω ειρήνη σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για το Indian Wells, ο φιναλίστ του Australian Open, ο οποίος θα αγωνισθεί στο φημισμένο τουρνουά, χωρίς την σημαία της πατρίδας του, μετά από σχετική απόφαση των αρμοδίων αρχών ανά την υφήλιο για τους Ρώσους αθλητές.
Οι αρχές του τένις, αποφάσισαν ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές, δεν μπορούν να αγωνισθούν με το όνομα ή την σημαία της χώρας τους, μετά την εισβολή στην Ουκρανία από την Ρωσία.
«Θέλω να παίξω τένις, να παίξω σε διάφορες χώρες, θέλω να προωθήσω το άθλημά μου», σχολίασε ο 26χρονος παίκτης και συνέχισε: «Προς το παρόν, η κατάσταση είναι τέτοια, που αυτός είναι ο μόνος τρόπος για εμένα να παίξω, οπότε αυτό θα κάνω».
Ο Μεντβέντεφ αναγνώρισε ότι υπάρχει «πολλή πίεση», καθώς θα παίξει ως επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, «αλλά ταυτόχρονα και πολλά κίνητρα»: «Το Australian Open με ωρίμασε. Κατάλαβα ότι είχα πολλά να δουλέψω με τον εαυτό μου».

Υποστήριξη: SilkTech