Champions League: Ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έκανε χατ τρικ σε ένα παιχνίδι

Παρασκευή, Μάρτιος 11, 2022 - 10:00πμ
Έγραψε ιστορία ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Καρίμ Μπενζεμά οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League, με επική εμφάνιση καθώς πέτυχε χατ τρικ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος έγινε ο γηραιότερος παίκτης στη διοργάνωση που σημείωσε τρία γκολ σε ένα παιχνίδι.
Συνολικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ιστορία του Champions League 93 παίκτες έχουν σημειώσει χατ τρικ, αλλά μόλις οχτώ έχουν πετύχει από τρεις φορές και πάνω. Ο Μπενζεμά μπήκε στη μικρή αυτή λίστα μετά το επίτευγμα του. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε για τρίτη φορά χαρ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι έπιασε τους Φίλιπο Ινζάγκι, Μάριο Γκόμεζ, Λουίς Αντριάνο και Νεϊμάρ.
Στην τρίτη θέση με πέντε χατ τρικ βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο ζωντανοί θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν σημειώσει από 8 χατ τρικ.
Τα περισσότερα χατ τρικ σε μία σεζόν τα έχει σημειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τη σεζόν 2015-16 τα είχε καταφέρει τρεις φορές.
Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν αυτός που είχε πετύχει το πρώτο χατ τρικ στη διοργάνωση στον αγώνα της Μίλαν με την Γκέτενμποργκ το 1992.

Υποστήριξη: SilkTech