Ομπράντοβιτς: Δεν μιλούσατε τόσο πολύ όταν βομβάρδιζαν τη Σερβία το 1999

Πέμπτη, Μάρτιος 10, 2022 - 8:00πμ
Ο προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου ρωτήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι, όπως είναι λογικό, το πρώτο θέμα συζήτησης καθημερινά, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Λιθουανοί δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά το τέλος του αγώνα Λιετκαμπέλις – Παρτιζάν Βελιγραδίου για το EuroCup, να σχολιάσει τα όσα γίνονται από την πλευρά της Ρωσίας. Μάλλον, όμως, ήταν έκπληξη για τους Λιθουανούς η απάντηση που πήραν.

Ο Ομπράντοβιτς, όπως αναφέρουν σέρβικα ΜΜΕ, αρχικά δεν ήθελε να μιλήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και προτιμούσε να περιοριστεί σε δηλώσεις για τον αγώνα που είχε μόλις τελειώσει, αλλά οι δημοσιογράφοι επέμεναν. Και αφού επέμεναν, ήρθε και η απάντηση του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν η εξής...

«Είμαι 62 ετών, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος που βλέπω στη ζωή μου. Θυμάμαι πολλά, δεν θυμάμαι όμως να μιλούσατε τόσο πολύ όταν η χώρα μου βομβαρδιζόταν το 1999. Είχαμε το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία. Ως άνθρωπος είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό, πρόκειται για τραγωδία».

Υποστήριξη: SilkTech