Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Η ελληνική αποστολή

Τετάρτη, Μάρτιος 9, 2022 - 8:00πμ
Θα διεξαχθεί το διάστημα 18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι

Πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει 18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι.
Η ομάδα μας μπορεί να είναι αριθμητικά μικρή, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δυνατή και ικανή να επιστρέψει με διακρίσεις.
Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας μας και ένα από τα κορυφαία της διοργάνωσης. Ο αθλητής θα συμμετάσχει στους αγώνες με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Με υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, εφόσον ο τραυματισμός του δεν αποδειχτεί σοβαρός και ο Εμμανουήλ Καραλής, που στο προηγούμενο παγκόσμιο κλειστού ήταν πέμπτος. Ο αθλητής διανύει εξαιρετική σεζόν και είναι σε θέση να πετύχει μεγάλα άλματα. Με οδηγό την εμπειρία της πέμπτης συμμετοχής θα πάρει μέρος στους αγώνες ο Κώστας Δουβαλίδης στα ψηλά εμπόδια, που σταθερά κυνηγά καλές επιδόσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60 μ. και η Ειρήνη Βασιλείου είναι οι δύο γυναίκες τις εθνικής μας ομάδας. Η Σπανουδάκη έχει κάνει καλή σεζόν στα 60 μ. κι έτσι θέλει μία ανάλογη παρουσία στη διοργάνωση. Η Βασιλείου θα πάρει μέρος στα 400 μ., προερχόμενη ωστόσο από έναν τραυματισμό που δεν της επέτρεψε να κάνει νωρίτερα αγώνα στα 400 μέτρα.
Αναλυτικά η ομάδα
Άνδρες
60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Γυναίκες
60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων)

Υποστήριξη: SilkTech