Η FIFA αποφάσισε την αναστολή των συμβολαίων των ξένων σε Ρωσία και Ουκρανία μέχρι τον Ιούνιο

Τρίτη, Μάρτιος 8, 2022 - 10:30μμ
Μέχρι τις 7 Απριλίου έχουν δικαίωμα να πάρουν μεταγραφή σε άλλον σύλλογο, με ορίζοντα τη νέα σεζόν

Η FIFA ανακοίνωσε την απόφασή της για τους ξένους ποδοσφαιριστές τόσο στο ρωσικό πρωτάθλημα που συνεχίζεται αλλά οι ομάδες είναι προσωρινά αποκλεισμένες από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και το ουκρανικό που έχει αναβληθεί λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δίνει το δικαίωμα στους ξένους των δύο ομάδων να λύσουν τα συμβόλαιά τους με τους συλλόγους αυτών των ομοσπονδιών υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μεταγραφή σε άλλον σύλλογο μέχρι τις 7 Απριλίου, με ορίζοντα πάντα τη νέα χρονιά. Οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν το πολύ δύο μεταγραφές από τη συγκεκριμένη "συνθήκη".
Τα συμβόλαια των ξένων στην Ουκρανία έχουν αυτόματα ανασταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022. Οι ρωσικοί σύλλογοι έχουν διορία μέχρι τις 10 Μαρτίου να έρθουν σε συμφωνία με τους παίκτες για να παραμείνουν στους συλλόγους. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε μονομερώς θα έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τη σύμβαση, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022.
Η αναστολή ενός συμβολαίου θα σημαίνει ότι οι παίκτες και οι προπονητές θα θεωρούνται "ελεύθεροι" έως τις 30 Ιουνίου 2022 και ως εκ τούτου θα έχουν την ελευθερία να υπογράψουν συμβόλαιο με άλλο σύλλογο χωρίς να αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε συνέπειες.
Η FIFPro, η μεγαλύτερη διεθνής ένωση των ποδοσφαιριστών στον κόσμο (μέλος της οποίας είναι και ο ΠΣΑΠΠ), χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση δειλή, καθώς είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που θα δημιουργήσει ανασφάλεια και θα βρεθούν σε δύσκολη θέση οι ποδοσφαιριστές πολύ σύντομα.

Υποστήριξη: SilkTech