Κύργιος για Ναδάλ: "GOAT αν κερδίσει το Roland Garros"

Τετάρτη, Μάρτιος 2, 2022 - 10:00πμ
Η απόδοση του Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό Australian Open κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ άφησε έκπληκτο τον Νικ Κύργιο

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε ο Νικ Κύργιος από την απόδοση και την απόδραση του Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του Australian Open κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, πανηγυρίζοντας τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στη Μελβούρνη μετά το 2009.
Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, εξήρε το πνεύμα μαχητικότητας του Ισπανού ταυρομάχου και έθεσε τη δική του προοπτική για την άτυπη μάχη του κορυφαίου όλων των εποχών, υποστηρίζοντας πως αν ο Ναδάλ κατακτήσει το Γαλλικό Όπεν, τότε δικαίως θα θεωρείται ο GOAT του τένις.
"Ήταν το χειρότερο match-up για τον Ράφα. Το συγκεκριμένο court δεν τον βοηθάει καθόλου. Δυσκολεύεται να πάρει εύκολους πόντους στο σερβίς. Ο Μεντβέντεφ τον έκανε να παίζει μεγάλα ράλι και είχε τον έλεγχο του ματς. Μόλις ο Ντανίλ πήρε προβάδισμα με 2-0 σετ, σκέφτηκα ότι είναι αδύνατο για τον Ναδάλ να επιστρέψει. Ειδικά στο 2-0, 3-2 0/40.
"Γύρισα ξανά στο ματς μετά από 2.5 ώρες και σκέφτηκα "no fuc..ing way" τόνισε χαρακτηριστικά ο Κύργιος σε Podcast.
Ο Ναδάλ τελικά ολοκλήρωσε μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία των Grand Slam διοργανώσεων και κατέκτησε τον 21ο Major τίτλο του, αφήνοντας στους 20 τους βασικούς του ανταγωνιστές, Τζόκοβιτς και Φέντερερ.
"Δεν αμφέβαλα ποτέ περισσότερο για τον Ναδάλ στην καριέρα του. Πιστεύω ότι αν κερδίσει στο Παρίσι θα είναι αναμφίβολα ο GOAT" πρόσθεσε ο Κύργιος που μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της Μελβούρνης.
Πηγή: Tennis24

Υποστήριξη: SilkTech