Με μια Πατρινή στο τέρμα, την Κατερίνα Ζαφειράκη, η Εθνική ομάδα πόλο

Δευτέρα, Φεβρουάριος 28, 2022 - 11:43πμ
Αλεξία Καμμένου: «Η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση»

Ο στόχος επιτεύχθηκε στο Ζρένιανιν της Σερβίας και η ανανεωμένη Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (27 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου). Στο τέρμα της Εθνικού μας συγκροτήματα ήταν η Πατρινή και πρώην γκολκήπερ της ΝΕΠ, Κατερίνα Ζαφειράκη.

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμμένου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Το σημαντικότερο ήταν ότι φέραμε σε πέρας την αποστολή μας και η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Δοκιμάσαμε πολλά νέα κορίτσια, που είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να παίξουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Υπάρχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης της ομάδας αυτής. Ειδικά στην άμυνα πρέπει να διορθώσουμε πράγματα. Το ταλέντο όμως περισσεύει από τα κορίτσια και σταδιακά όλα θα γίνουν».
Η Εθνική προκρίθηκε πρώτη και αήττητη με 4/4 νίκες και συντελεστή τερμάτων 104-24.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β' ΟΜΙΛΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ- Σερβία 24-8, Τουρκία-Βέλγιο 23-9, Τουρκία – ΕΛΛΑΔΑ 7-25, Ελβετία – Βέλγιο 14-7, Σερβία – Ελβετία 17-11, ΕΛΛΑΔΑ – Βέλγιο 33-2, Σερβία – Βέλγιο 19-7, Ελβετία – Τουρκία 8-5, Ελβετία – ΕΛΛΑΔΑ 22-7, Σερβία – Τουρκία 22-4.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ 12β., Σερβία 9 – Ελβετία 6, Τουρκία3, Βέλγιο 0.
Από τον όμιλο, προκρίθηκαν οι δυο πρώτες ομάδες.
Από τον Α' όμιλο στο Βουκουρέστι, πήραν το εισιτήριο οι Γερμανία και Ρουμανία.
Άλλες δυο ομάδες θα προκριθούν από τον Γ' όμιλο (Μάλτα, 4-6/3) με τις Γαλλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Μάλτα.
Απευθείας έχουν προκριθεί, με βάση την κατάταξη στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Βουδαπέστη 2020): Ισπανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία και η διοργανώτρια Κροατία που παίρνει τη θέση της Ελλάδας η οποία ήταν 6η στην ουγγρική πρωτεύουσα.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής είναι στις 15 Μαρτίου στο Ρότερνταμ, που θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού World League. Η συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα (8/3). Η Εθνική ξεκίνησε με νίκη επί της Ουγγαρίας στην Πάτρα (15-14 στη διαδικασία των πέναλτι). Με βάση τους κανονισμούς, η Ελλάδα πήρε δυο πόντους και η Ουγγαρία ένα. Πριν τον αγώνα στο Ρότερνταμ, θα προηγηθεί η συνάντηση Ουγγαρία-Ολλανδία ενώ θα προκριθούν δυο ομάδες.

Υποστήριξη: SilkTech