Βαθμολογία UEFA: Ζόρικα τα πράγματα για την Ελλάδα, αλλά υπάρχει ελπίδα

Παρασκευή, Φεβρουάριος 18, 2022 - 4:00μμ
Οι ήττες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ από Αταλάντα και Μίντιλαντ και, κυρίως, το ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρώπη, κάνουν… ζόρικα τα πράγματα για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Ζόρικα τα πράγματα για την Ελλάδα μετά την χθεσινή βραδιά, και τις δύο ήττες, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, από Αταλάντα και Μίντιλαντ σε Europa και Conference αντίστοιχα.
Αφενός ουδείς έδωσε βαθμούς, με αποτέλεσμα η χώρα μας να πέσει στη 18η θέση της κατάταξης της UEFA και αφετέρου είναι υπαρκτό, πλέον, το ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρώπη.
Στα... θετικά, το γεγονός ότι τα πάντα είναι ακόμη ανοιχτά για τις δύο ελληνικές ομάδες, που μπορούν σε μία βδομάδα να φέρουν αμφότερες «τούμπα» την κατάσταση και να πανηγυρίσουν προκρίσεις.
Η πολυπόθητη 15η θέση, θυμίζουμε -που αρχίζει να απομακρύνεται- συνεπάγεται με πέντε ομάδες στην Ευρώπη, με τις δύο στα προκριματικά του Champions League. Εάν η Ελλάδα, να σημειωθεί, δεν καταφέρει να είναι τουλάχιστον στη 17η θέση, από την αγωνιστική περίοδο 2023/24 θα δει τον πρωταθλητή της να ξεκινάει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Επομένως ένας από τους στόχους μας θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον, να μην τερματίσουμε στη 18η θέση, στην οποία βρισκόμαστε τώρα...

 Ζόρικα τα πράγματα για την Ελλάδα, αλλά…

Υποστήριξη: SilkTech