Προμηθέας: Το παρελθόν συνάντησε το μέλλον

Τετάρτη, Φεβρουάριος 16, 2022 - 7:30μμ
Το παρών έδωσε στις εγκαταστάσεις του Promitheas Park ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Καράγκουτης

Την ευκαιρία να μάθουν κάποια από τα «μυστικά» του μπάσκετ από έναν από τους κορυφαίους αθλητές του παρελθόντος είχαν τα παιδιά των τμημάτων παίδων και παμπαίδων της ακαδημίας του Προμηθέα. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής έδωσε το παρών στις εγκαταστάσεις του Promitheas Park ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Καράγκουτης, ο οποίος μοιράστηκε με τους νεαρούς αθλητές του Προμηθέα την γνώση και τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με το ελληνικό μπάσκετ.
Ο Γιώργος Καράγκουτης αγωνίστηκε από την ηλικία των 16 ετών στην Α1 κατηγορία με την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου, ενώ ήταν βασικό μέλος της Εθνική Εφήβων του 1995 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οπότε, τα παιδιά της ακαδημίας είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με έναν από τους πλέον ειδικούς για τα οφέλη που έχουν οι μικρές ηλικίες από την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό, για το πως έρχεται η μετάβαση από το ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό επίπεδο, για τις «θυσίες» που απαιτούνται, αλλά και για τις εναλλακτικές επιλογές που προσφέρονται σε αυτούς που τελικά δεν θα καταφέρουν να γίνουν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Με το γνωστό του γλαφυρό ύφος, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας περιέγραψε χιουμοριστικές, αλλά και διδακτικές συνάμα, ιστορίες που συνέβησαν κατά την διάρκεια τις καριέρας του, θέλοντας να δώσει απτά παραδείγματα στα παιδιά για τις καταστάσεις που μπορεί να ζήσουν στον χώρο του μπάσκετ και για τον τρόπο που πρέπει να τις αντιμετωπίσουν.
karagk3
Κλείνοντας, ο κ. Καράγκουτης απάντησε με προθυμία και αμεσότητα σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους νεαρούς αθλητές, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους, καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε, έχει πολλές ακόμα ιστορίες να τους εξιστορήσει.

Υποστήριξη: SilkTech