Final Four - Κύπελλο Μπάσκετ: Ο Αγραβάνης θέλει υπέρβαση απέναντι στον Παναθηναϊκό

Τετάρτη, Φεβρουάριος 16, 2022 - 4:00μμ
Απόλυτη συγκέντρωση απέναντι στον Παναθηναϊκό για την υπέρβαση και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει ο Δημήτρης Αγραβάνης του Προμηθέα

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να μετράει αντίστροφα για τον ημιτελικό της Παρασκευής (18/2 στις 17:00) με τον Παναθηναϊκό. Για έναν ημιτελικό στον οποίο ο φόργουορντ του Προμηθέα θέλει να κάνει την υπέρβαση, ώστε η ομάδα της Πάτρας να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής (20/2 στις 17:00) και εκεί να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Αγραβάνη στη σελίδα της ΕΟΚ:
Πόσο μεγάλη πρόκληση θεωρείς για την ομάδα σου τη συμμετοχή στο Final Four του Κυπέλλου;
"Για εμάς κάθε ματς που παίζουμε τον τελευταίο καιρό είναι πρόκληση. Πρέπει να δίνουμε όλοι το 100% και να παραμένουμε ενωμένοι για 40 λεπτά στο παιχνίδι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια διοργάνωση που κρίνει τίτλο όπως το φετινό Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας. Θέλουμε να πετύχουμε μια ακόμα υπέρβαση και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί για να τα καταφέρουμε".
Αγωνιστικά πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο ημιτελικός της Παρασκευής;
"Τα νοκ άουτ παιχνίδια κρίνονται περισσότερο στο πάθος, στην διάθεση και στην αυταπάρνηση για την νίκη και λιγότερο σε τακτικές και συστήματα. Σίγουρα, ο προπονητής θα οργανώσει τα κατάλληλα πλάνα για το παιχνίδι, αλλά όπως ανέφερα, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας ώστε να διεκδικήσουμε το ματς στο τέλος".
Τι θα σήμαινε για την ομάδα σου ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Κυριακής;
"Δεν μου αρέσει ποτέ να σκέφτομαι έτσι. Πρέπει να δουλέψεις παρά πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα για να υπερκεράσεις το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να βλέπω μακριά, ούτε να ονειρεύομαι κύπελλο. Βλέπω το πρώτο ματς μόνο, βήμα – βήμα θα πάμε. Όταν ολοκληρωθεί το Final Four θα δούμε τότε τα πεπραγμένα μας και αναλόγως θα κάνουμε το ταμείο μας".
Πώς βλέπεις το γεγονός ότι το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί με τη μορφή Final Four για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια;
"Είναι άλλη μια κίνηση της καινούργιας διοίκησης που βελτιώνει το προϊόν που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Έχω αρχίσει και νιώθω ξανά χαρούμενος και περήφανος για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, το Final 4 είναι μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να υπάρχει αγαστή συνεργασία από όλες τις ομάδες, ώστε να απολαμβάνει ο κόσμος τέτοιες γιορτές για το σπορ και εμείς οι αθλητές να τους προσφέρουμε ωραίες μονομαχίες στα παρκέ".

Υποστήριξη: SilkTech