Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη

Τετάρτη, Φεβρουάριος 9, 2022 - 11:34πμ
Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 2-0 σετ την Αναστασία Ποτάποβα

Με το δεξί μπήκε στο τουρνουά St. Petersburg Ladies Trophy η Μαρία Σάκκαρη, αφού νίκησε με 2-0 σετ την Αναστασία Ποτάποβα και εξασφάλισε την πρόκριση για τους 16», όπου θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Αλεξάντροβα. Αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Σάκκαρη και Ποτάποβα, οι οποίες είχαν μοιραστεί τις νίκες στο παρελθόν, με την Ελληνίδα να επικρατεί, να αποκλείει τη Ρωσίδα και να συνεχίζει στο τουρνουά με αισιοδοξία και στόχο το τρόπαιο.
Η Σάκκαρη ήταν το φαβορί για τη νίκη αλλά το παιχνίδι δεν άρχισε καλά, αφού η Ρωσία έκανε μπρέικ, προηγήθηκε με 3-0 στα games και έφτασε κοντά στο 4-0. Κάπου εκεί, όμως, η Ελληνίδα «ξύπνησε», βελτίωσε την απόδοσή της και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε με 6-4 το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο ήταν η σειρά της να μπει δυναμικά ξεκινώντας με μπρέικ, αλλά η Ποτάποβα δεν πτοήθηκε, απάντησε με δικό της μπρέικ και πέρασε μπροστά με 3-2. Εξέλιξη που δεν άγχωσε ιδιαίτερα τη Σάκκαρη, πάντως, αφού βελτίωσε το λάθος της κάνοντας νέο μπρέικ και τελικά πήρε και το δεύτερο σετ με 6-4.

Υποστήριξη: SilkTech