σπιράλ: Μια ακόμα συζήτηση για το ποδήλατο στην Πάτρα

Τρίτη, Φεβρουάριος 8, 2022 - 10:46πμ
Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τους Προέδρους της ΕΟΠ και του ΠΟΠ

Το σπιράλ ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), τον πατρινό Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας (Π.Ο.Π), Σπύρο Πολίτη. Στο ραντεβού από την πλευρά της δημοτικής παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής της, Πέτρος Ψωμάς και ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Αθλητισμός, Στέφανος Δημητρόπουλος. Η συζήτηση αφορούσε την Πάτρα και το ποδήλατο, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επεκτάθηκε σε ποικίλα ζητήματα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σπιράλ: Αρχικά οι δύο πλευρές σχολίασαν την έλλειψη δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πορεία του εν εξελίξει έργου επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Όθωνος Αμαλίας. Ο ρόλος του ποδήλατου στην Πάτρα του μέλλοντος, η δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας και τα απαραίτητα έργα υποδομής που πρέπει να προχωρήσουν στην πόλη (ποδηλατοδρόμιο, ποδηλατόδρομοι κ.α.) απασχόλησαν κατόπιν τους συνομιλητές.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις διοργανώσεις που η Πάτρα μπορεί να διεκδικήσει ή/και φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον. Οι δύο Πρόεδροι ενημέρωσαν για την επερχόμενη αναβίωση του «Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» και οι άνθρωποι που σπιράλ υποστήριξαν την αναγκαιότητα να αναλάβει και η Πάτρα πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτόν. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές επέκτασης του «Γύρου Θυσίας», ώστε να προκύψει ουσιαστικό όφελος για την αθλητική και τουριστική προβολή της πόλης μας.
Τη συζήτηση απασχόλησαν η γενικότερη τουριστική προβολή της πόλης μέσω του ποδηλάτου, η προοπτική διοργάνωσης ποδηλατικών αγώνων στους ορεινούς όγκους της ευρύτερη περιοχής με mountain bike, η σημασία του διαγωνισμού για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πάτρα και θέματα σχετικά με τη μελέτη μικροκινητικότητας του Δήμου Πατρέων. Επί όλων των ζητημάτων προέκυψε σύγκληση απόψεων και κοινές στοχεύσεις.
Οι εκπρόσωποι του σπιράλ παρουσίασαν, τέλος, ακροθιγώς το σχέδιο της παράταξης που αφορά τον αθλητισμό. Επικεντρώθηκαν στην προοπτική δημιουργίας Αθλητικού Συμβουλίου με την συμμετοχή αθλητικών παραγόντων που είναι εκλεγμένοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, στη δημιουργία Αθλητικού και Ολυμπιακού Μουσείου στην Πάτρα και στην ένταξη της ποδηλατικής παιδείας και της οδικής συμπεριφοράς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αποσαφηνίστηκε πως η συμβολή της Ε.Ο.Π. και του Π.Ο.Π. –καθώς και όλων των αθλητικών ομίλων και ομοσπονδιών- είναι απαραίτητη στην υπηρέτηση του συνολικού αθλητικού οράματος.

Υποστήριξη: SilkTech