Από την Toyota στην Cupra: Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια περνά φέτος στην Extreme E

Κυριακή, Φεβρουάριος 6, 2022 - 10:30μμ
Μαζί με την Γιούτα Κλάινσμιντ θα λάβουν μέρος με το Tavascan XE στο θεσμό με ηλεκτρικά SUV

Το δίδυμο οδηγών που θα την εκπροσωπήσει στο πρωτάθλημα Extreme E ανακοίνωσε η ομάδα ABT Cupra XE. Όπως είχε προαναγγελθεί, πρόκειται για οδηγούς με μεγάλη εμπειρία στο Ράλλυ Ντακάρ: ο φετινός νικητής του αγώνα, Νάσερ Αλ-Ατίγια, καθώς και για την Γιούτα Κλάινσμιντ, η οποία είχε επικρατήσει το 2001. O 51χρονος Αλ-Ατίγια, είχε κερδίσει επίσης στο Ντακάρ το 2011, το 2015 και το 2019.
Η Cupra συμμετέχει από την έναρξη του θεσμού Extreme E, όπου οι ομάδες ανταγωνίζονται με ηλεκτρικά SUV. Μάλιστα ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που είχε ανακοινώσει την παρουσία της στο πρωτάθλημα του 2021, συνεργαζόμενη με την ABT Sportsline. Τη χρονιά που πέρασε κατέλαβε την 5η θέση στη βαθμολογία.
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ABT Cupra XE είναι το Tavascan XE. Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, η οποία τοποθετείται πίσω από το κόκπιτ, για καλύτερη κατανομή του βάρους. Το ηλεκτρικό SUV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ είναι πιο «φιλικό» προς το περιβάλλον από τον προκάτοχό του.
Tο CUPRA Tavascan XE είναι πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά εστιασμένο από τον προκάτοχό του. Φέρει επίσης μέρη που έχουν δημιουργηθεί με τη διαδικασία 3D print, κάτι που βελτιώνει την προσαρμοστικότητά του και καθιστά πιο εύκολη και γρήγορη την επισκευή του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Το νέο off road αγωνιστικό υποδηλώνει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει η Cupra στο μελλοντικό Tavascan παραγωγής. Θα είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το Born, σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη με έτος λανσαρίσματος το 2024.

Υποστήριξη: SilkTech