Formula 1: Ψηφιακή αποκάλυψη του πρώτου μονοθέσιου του 2022, της Haas VF-22

Κυριακή, Φεβρουάριος 6, 2022 - 4:00μμ
Θα το οδηγούν οι Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν

Η φυσική παρουσίαση της VF-22, από όπου θα προκύψουν και οι πρώτες αληθινές της εικόνες, θα γίνει στην έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula 1, στις 23 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Μέχρι τότε, η αμερικανική ομάδα μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το γενικό σχεδιασμό των ολοκαίνουριων μονοθεσίων του 2022.
Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει τη μορφή που θα έχουν τα μονοθέσια μετά τη ριζική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών που ώθησε τις ομάδες να τα σχεδιάσουν εν λευκώ - και όχι μετεξελίσσοντας το περσινό τους μονοθέσιο, όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το μονοθέσιος της HAAS για το 2022

Η Haas VF-22, που θα χρησιμοποιεί στην ουρά της κκαι φέτος τη μονάδα ισχύος της Ferrari, συνοδεύεται από πολύ υψηλές προσδοκίες. Η ομάδα διέγραψε ολοκληρωτικά το 2021 για να αφιερώσει όλους τους πόρους και τις υποδομές της σε αυτό το μονoθέσιο, ελπίζοντας από φέτος να επιστρέψει στη μάχη των μέσης δυναμικής ομάδων. Σε αυτή τη διεργασία, ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας, Καρλ Χάας, άνοιξε νέο σχεδιαστικό κέντρο στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα δίπλα στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο, τοποθετώντας επικεφαλής τον πρώην σχεδιαστή της Scuderia Σιμόνε Ρέστα.

Οι αλλαγές σε σχέση με τα μονοθέσια του 2021 επικεντρώνονται στις νέες εμπρός και πίσω πτέρυγες, στους μεγαλύτερους τροχούς, αλλά και στη συνολική διαχείριση της χωροταξίας του αμαξώματος - των πλευρικών αεραγωγών και του καλύμματος του κινητήρα.

Μαζί με το σχεδιασμό, η Haas εμφάνισε και τα χρώματα που θα έχει η VF-22 φέτος. Σε μεγάλο βαθμό είναι αναλλοίωτα, παραπέμποντας στα χρώματα της ρωσικής σημαίας του κεντρικού χορηγού της ομάδας, Uralkali.

Υποστήριξη: SilkTech