Η Παναχαϊκή θρηνεί τον Γιώργο Σίδερη (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιανουάριος 28, 2022 - 6:55μμ
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (28/1) ένας άνθρωπος που τίμησε τη φανέλα της Παναχαϊκής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Γιώργος Σίδερης δεν είναι πλέον κοντά μας.
Ο Γιώργος Σίδερης πέθανε σε ηλικία 74 ετών και υπήρξε μια μεγάλη δόξα της Παναχαϊκής. Είχε αγωνιστεί με την ομάδα της Πάτρας και στο Κύπελλο UEFA.
Ο παλαίμαχος άσος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Προοδευτική Πατρών και από το 1966 φορούσε τη φανέλα της Παναχαϊκής για μια δεκαετία, ενώ έκανε στίβο και με την Ολυμπιάδα. Ο Σιδέρης μετά την Παναχαϊκή έπαιξε σε ΑΠΣ Πάτραι, Πανηλειακό και Θύελλα Πατρών.
Δυνατός αμυντικός κίνησε να βρει εκει ψηλά τους συμπαίκτες του σε κεινη την τεράστια Παναχαϊκή, Ρήγα, Δαβουρλή, Μιχαλόπουλο, Λεβεντάκο, Καπανδρίτη κ.ά.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

ΠΕΡΙΟΔ ΚΑΤ ΣΥΜ ΓΚΟΛ

67-68 Β .. 1

68-69 Β .. 0

69-70 Α 17 1

70-71 Β 30 1

71-72 Α 10 0

72-73 Α 34 2

73-74 Α 25 0

74-75 Α 12 0

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 11πμ θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Σίδερη στον ιερό ναό (παλιό) Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ

Ο Γιώργος Σίδερης ήταν μέλος των σπουδαίων ομάδων της Παναχαϊκής που έκαναν εντυπωσιακές πορείες στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά σημαντικό κομμάτι της ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη.

Σύσσωμη η οικογένεια της Παναχαϊκής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Σίδερη. Καλή δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

* Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Πατρών προπονήθηκε η Παναχαϊκή το πρωί της Παρασκευής (28/1).  Οι "κοκκινόμαυροι" του Σούλη Παπαδόπουλου με μοναδικές απουσίες αυτές των Μικέ και Μπελεζάκη συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα με το Διαβολίτσι (30/1 - 15:00). Η προπόνηση του Σαββάτου (29/1) θα γίνει στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά. 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Ο θάνατος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σίδερη, σκόρπισε στην Πάτρα και στην Παναχαϊκή συγκίνηση και θλίψη. Ένας ακόμη θρύλος της ιστορικής ομάδας της πόλης μας, ο Γιώργος Σίδερης, έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της Παναχαϊκής που έφτασε μέχρι την Ευρώπη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, στο άκουσμα της απώλειας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Γιώργου Σίδερη έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Άλλος ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής της μεγάλης ομάδας της Παναχαϊκής, των δεκαετιών 60-70, έφυγε από τη ζωή και μας γέμισε λύπη. Ο Γιώργος Σίδερης ήταν ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας με μεγάλη συμβολή στο Πατραϊκό ποδόσφαιρο. Έπαιζε πάντα με αυταπάρνηση, δύναμη και ηρωισμό. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του και στην Παναχαϊκή».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech