ΜάκΕνρο: "Απίθανο να κερδίσει ο Φέντερερ άλλο Grand Slam"

Σάββατο, Ιανουάριος 29, 2022 - 7:30μμ
Ο Ρότζερ Φέντερερ

Ο πρώην Νο1 του κόσμου, Τζον ΜάκΕνρο, μίλησε με ειλικρινή λόγια για το μέλλον της καριέρας του Ρότζερ Φέντερερ και για το τι πιστεύει πως έχει να δώσει ακόμη ο Ελβετός στο τένις.
Ο 40χρονος Φέντερερ επέστρεψε από μια πολύμηνη απουσία τον Μάρτιο του 2021 αλλά οι τραυματισμοί του επέτρεψαν να παίξει μόλις 13 ματς μέσα στην περασμένη σεζόν. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν είναι σίγουρος αν θα καταφέρει να επιστρέψει μέχρι το Wimbledon του 2022.
"Είναι αυτονόητο ότι όταν ο Ρότζερ δεν παίζει κάπου μας λείπει" είπε ο ΜάκΕνρο στο Eurosport.
"Είναι ο πιο αριστοκρατικός παίκτης με το πιο όμορφο στυλ που έχω δει στο κορτ. Ως θαυμαστής του θα ήθελα πολύ να τον δω να επιστρέφει"
"Όσον αφορά το μέλλον, είναι 40 ετών. Έχει κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατό του, έχει πολλή φθορά, θα ήταν απίστευτο αν μπορούσε να επιστρέψει και να φτάσει κοντά στο επίπεδο που βρισκόταν"
"Σκέφτηκα το ίδιο πράγμα πριν από πέντε χρόνια όταν προπονούσα τον Μίλος Ράονιτς και ο Ρότζερ αποχώρησε μετά τον ημιτελικό του Wimbledon το 2016 κουτσαίνοντας και στη συνέχεια δεν έπαιξε για έξι μήνες. Μετά κέρδισε το Australian Open 2017"
"Έχει κάνει απίθανα πράγματα στο παρελθόν, αλλά αυτό θα ήταν το πιο εκπληκτικό από όλα αν κέρδιζε άλλο ένα Wimbledon"
"Ό,τι τον κάνει χαρούμενο είναι αυτό που του αξίζει. Αν θέλει να παίξει, θα είμαστε χαρούμενοι που παίζει, αλλά δεν θέλω να δω τον Ρότζερ στο 80%. Το έχουμε δει με τον Μάρεϊ και δεν είναι εύκολο. Θέλουμε να βλέπουμε τους κορυφαίους πάντα στα καλύτερά τους".
Όταν ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών ο Αμερικανός απάντησε:
"Εξαρτάται από την επιφάνεια. Για μένα ο Ράφα είναι ο καλύτερος παίκτης στο χώμα, ο Νόβακ είναι ο καλύτερος στο hard court, και θα αποκαλούσα τον Ρότζερ τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη στο γρασίδι. Αλλά και πάλι ο Νόβακ τον έχει κερδίσει τρεις φορές στο Wimbledon"
"Ο Νόβακ έχει επίσης θετικό ρεκόρ νικών απέναντι στους δυο. Είναι ελαφρώς μπροστά, αλλά με έναν περίεργο τρόπο ελπίζω να καταλήξουν όλοι στον ίδιο αριθμό, ώστε να μπορούμε να έχουμε αυτή τη συζήτηση σε 10 χρόνια και θα είναι απλώς θέμα γνώμης και κανείς δεν θα υπερισχύει" δήλωσε ο ΜάκΕνρο.
Πηγή: tennis24

Υποστήριξη: SilkTech