Ποδηλασία-Διεθνές μίτινιγκ πίστας: 8η θέση για τον Καλογερόπουλο του ΠΟΠ

Δευτέρα, Ιανουάριος 24, 2022 - 4:00μμ
Ο Γιάννης Καλογερόπουλος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε το 2022 για την Εθνική Ομάδα Πίστας. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην Πορτογαλία, για την συμμετοχή της στο διεθνές μίτινιγκ πίστας το «Prova Internacional Município de Anadia». Μετά το πέρας των δύο πρώτων ημερών, η παρουσία των Ελλήνων αθλητών κρίνεται καλή. Το peloton που αγωνίζεται στην πορτογαλική πόλη, σε όλες τις κατηγορίες, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με δυνατές συμμετοχές.
Αποτελέσματα 1ης ημέρας
Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή με τους σπρίντερ της Εθνικής ομάδας. Ο Γιάννης Καλογερόπουλος είχε το καλύτερο πλασάρισμα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση, χάνοντας στα προημιτελικά από τον Τζόζεφ Τρούμαν. Ο Κωνσταντίνος Λιβανός είχε δύσκολο έργο έναν γύρο νωρίτερα («16»), καθώς έπεσε πάνω στον Τζακ Κάρλιν (χάλκινος στο Τόκυο), μένοντας εκτός συνέχειας νωρίς.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, ο Σωτήρης Μπρέτας κατετάγη 22ος, ο Σταμάτης Σαββάκης 24ος και ο Χρήστος Ράντος 28ος. Για την ιστορία, νικητής στο αγώνισμα αναδείχτηκε το μεγάλο φαβορί, Τζακ Κάρλιν, με την ομάδα της Inspired να κυριαρχεί συνολικά (3 αθλητές στην πρώτη 4άδα). Δεύτερος ήταν ο Βασίλιους Λέντελ και τρίτος ο Τζόζεφ Τρούμαν.
Στα αγωνίσματα αντοχής, υπήρξε εκπροσώπηση στον τελικό των πόντων. Ο Δημήτρης Χρηστάκος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 14η θέση, ανάμεσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό peloton. Νικητής αναδείχτηκε ο Τομά Μπουντά που έλαβε μέρος με την φανέλα της Arkea Samsic, με τον Σιμόν Βίτζτμουμ από την Ελβετία και τον Γιούρι Χάβικ της Beat Cycling να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.
Η ελληνική αποστολή είχε ακόμα δύο ποδηλάτες, αμφότεροι έμειναν εκτός στον προκριματικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Καρατσιβής και ο Νίκος Δράκος, καταλαμβάνοντας την 15η και την 18η θέση αντίστοιχα στην πρώτη προκριματική σειρά.
Αποτελέσματα 2ης μέρας
Η Αργυρώ Μηλάκη και ο Μιλτιάδης Χαρόβας ήταν οι ελληνικές συμμετοχές στους τελικούς του Σαββάτου στην αντοχή. Η ποδηλάτισσα της Εθνικής ομάδας και του Άτλα Ρεθύμνου μπήκε στον τελικό του Όμνιουμ, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στην 16η θέση με 32 πόντους.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδος κατέλαβε την 16η θέση τόσο στο σκρατς όσο και στο τέμπο, ήταν 18η στον αγώνα αποκλεισμού, ενώ στον τελικό των πόντων μάζεψε 6 πόντους. Η Ανίτα Στένμπεργκ (Νορβηγία) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε την πρώτη θέση με 130 πόντους. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Πάιφερ Τζόρτζι (Μεγάλη Βρετανία) με 122 πόντους και στην τρίτη η Μαρί Λε Νε (FDJ Nouvelle) με 118.
Ο νεαρός ποδηλάτης του ΠΟ Βόλου, έλαβε μέρος στο αντίστοιχο αγώνισμα της κατηγορίας εφήβων, τερματίζοντας στην 14η θέση με συνολική συγκομιδή 64 πόντων. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 16η θέση στο σκρατς, την 7η στον αγώνα τέμπο, ήταν 10ος στο αγώνα αποκλεισμού, ενώ στον τελικό των πόντων συγκέντρωσε 4 πόντους.
Νικητής εκεί αναδείχτηκε ο Σλοβένος Ζακ Έρζεν με 121 βαθμούς και σταθερή απόδοση στις τέσσερις κούρσες. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιούστους Βίλεμσεν (De Adelaar) με 116 και τρίτος ο Ούρκο Βιντάλ (Euskadi) με 115.
Στην κατηγορία των ανδρών, κανένας από τους αθλητές μας δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο Χρήστος Βολικάκης (ΠΟ Βόλος) και ο Δημήτρης Χρηστάκος (Εθνική ομάδα) έφτασαν πολύ κοντά, ωστόσο αμφότεροι έχασαν το εισιτήριο στο τελικό σπριντ του προκριματικού από τον Φρανσίσκο Μαρκές. Ο Νίκος Δράκος, ο Ζήσης Σούλιος και ο Παναγιώτης Καρατσιβής στις δικές τους προκριματικές σειρές έμειναν χαμηλά.
Τέλος, στο 1km ατομικής χρονομέτρησης, έλαβαν μέρος ο Σταμάτης Σαββάκης και ο Χρήστος Ράντος. Ο πρώτος με επίδοση 1:06:390 (54,2 χλμ./ώρα) κατέλαβε την 8η θέση, ενώ ο δεύτερος με 1:12:023 (49,9 χλμ./ώρα) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του 15ος. Κυρίαρχος του χιλιομέτρου ήταν ο Ισπανός Χοσέ Μορένο (1:02:954, 57,1 χλμ./ώρα), που άφησε πίσω του για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου τον Αλεχάντρο Μαρτίνεθ (1:02:955, 57,1 χλμ./ώρα)!

Υποστήριξη: SilkTech