RISING STARS: 2X2 ο Προμηθέας

Δευτέρα, Ιανουάριος 24, 2022 - 9:50πμ
Νίκη με Δούκα και Ολυμπιακό
Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις η Εφηβική ομάδα του Προμηθέα στο Rising Stars, καθώς μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού (22/1) ήρθε ακόμα μια νίκη, αυτή τη φορά (23/1) πιο δύσκολη, κόντρα στη σκληροτράχηλη ομάδα του ΑΣΕ Δούκα (69-64).
Οι Πατρινοί, αν και διαχειρίζονταν καλά το ματς και είχαν ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, λίγο έλειψε να...χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί που οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και πέρασαν μπροστά. Ωστόσο, με σχεδόν αψεγάδιαστη τέταρτη περίοδο ήρθε η πολυπόθητη νίκη, που ήταν η 4η σε 5 αναμετρήσεις για τους δευτεραθλητές Ελλάδος, οι οποίοι επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία εν όψει της τελικής φάσης που θα λάβει χώρα στην Πάτρα. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Βάλμπεργκ που πέτυχε 22 πόντους και είχε εντυπωσιακή στατιστική, ενώ άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Πλώτας, Γεωργίου και Καναβός. Από την άλλη, ο Κορκοντζέλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του την ομάδα του Ανδρέα Μελιγδή.

Το παιχνίδι ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκοράρισμα, χωρίς να μπορεί καμία να πάρει διαφορά μεγαλύτερη του ενός καλαθιού. Οι γηπεδούχοι είχαν στα πρώτα λεπτά ως σημείο αναφοράς τον Παύλο Χατζή, ο οποίος σκόραρε 8 πόντους στο Α' δεκάλεπτο, την ώρα που οι «Προμηθείς» είχαν μεγαλύτερη πολυφωνία, με τους Βάλμπεργκ και Πλώτα να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε τελικά με την Πατρινή ομάδα στο +2 (16-18). Παρόμοια ήταν η εικόνα του ματς ως τα μισά της δεύτερης περιόδου. Εκεί, ο Προμηθέας με ένα σερί 8-0 μετέτρεψε το εις βάρος του 19-18 σε 19-26, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +7. Η Αθηναϊκή ομάδα αντέδρασε και με Κορκοντζέλο και Αναστασόπουλο να δίνουν βοήθειες στο σκοράρισμα έφτασαν ξανά σε απόσταση αναπνοής (28-30 στο 18'). Σε εκείνο το σημείο, ο Γεωργίου πήρε τα σκυτάλη για τον Προμηθέα και ένα δικό του 5-0 έστειλε ξανά τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (28-35). Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους «Αχαιούς» στο +5 (30-35).
 
 rising stars n13
 
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Δούκας παρουσίασε μια πολύ καλύτερη εικόνα, σε αντίθεση με τον Προμηθέα που έχασε το καθαρό μυαλό του και υπέπεσε σε αρκετά λάθη, ενώ επέτρεψε και πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Αρχικά, με ένα σερί 8-0 η Αθηναϊκή ομάδα μείωσε σε 38-39 από 30-39. Το σερί αυτό διέκοψε προσωρινά ο Βάλμπεργκ με γκολ- φάουλ (38-42 στο 26'), όμως οι γηπεδούχοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κορκοντζέλο συνέχισαν να έχουν καλό μομέντουμ, ανέτρεψαν το παιχνίδι και έκλεισαν προηγούμενοι την τρίτη περίοδο (48-47). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πατρινοί μπήκαν πάρα πολύ δυνατά, αποφασισμένοι να πάρουν ξανά τα ηνία στο ματς και το κατάφεραν, χάρη στην επιθετική αφύπνιση του Πλώτα και την μοναδική...παράσταση του Βάλμπεργκ, ο οποίος σκόραρε από παντού. Στην αντίπερα όχθη, Χατζής και Κορκοντζέλος προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιο τον Δούκα (57-63 στο 36'). Με δύσκολο καλάθι του Καναβού με hook, οι «Αχαιοί» επέστρεψαν μετά από ώρα στο +8 (57-65 στο 37'), όμως το νέο τρίποντο και ένα ανάποδο lay up του Κορκοντζέλου αναπτέρωσαν τις ελπίδες του Δούκα (62-65 στο 38'). Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, εκεί που ο Καναβός με ένα «ψυχρό» σουτ από τα 6 μέτρα έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους Πατρινούς (64-69 29'' πριν το τέλος). Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απαντήσεις και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα να παίρνει, διά πυρός και σιδήρου, μια μεγάλη νίκη (64-69).
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 30-35, 48-47, 64-69
ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει, ότι σε προγραμματισμένο έλεγχο ανίχνευσης για Covid-19, ένα μέλος της ομάδας μας διεγνώσθηκε θετικό. Η κατάστασή του παρακολουθείται από τους ειδικούς και από το ιατρικό επιτελείο μας. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αρχές και ακολουθούνται όλα όσα προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, της ΓΓΑ και του ΕΣΑΚΕ.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 38-25, βασιζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα, ο Προμηθέας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του περσινού πρωταθλητή Ολυμπιακού και να πάρει την νίκη με σκορ 60-48 στο κλειστό του Δούκα, στον πρώτο αγώνα του δεύτερου αγωνιστικού τριημέρου του Rising Stars. Οι "Προμηθείς" είχαν σε σπουδαία μέρα τον Πλώτα, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ ο Καναβός βοήθησε πάρα πολύ μέσα στο ζωγραφιστό. Αυτή ήταν η 3η νίκη του Προμηθέα σε 4 αναμετρήσεις, την ώρα που ο Ολυμπιακός παρέμεινε χωρίς νίκη. Επόμενο παιχνίδι για τους Πατρινούς αύριο στις 13:00 κόντρα στον "οικοδεσπότη" ΑΣΕ Δούκα.

olympiacos asp promitheas rising stars tunde

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, σε ένα ματς που οι δύο άμυνες κυριαρχούσαν. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι "ερυθρόλευκοι" πήραν ένα μικρό προβάδισμα (8-4 στο 7'), όμως οι παίκτες του Ανδρέα Μελιγδή, με όπλο την καλή τους αμυντική λειτουργία και επιθετικό μπροστάρη τον Πλώτα, αντέδρασαν και έτσι το Α' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (11-11). Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν σκληρές μάχες στο παρκέ και καμιά εκ των δύο να μην μπορεί να ξεφύγει. Ο Ολυμπιακός έκανε μια απόπειρα να...εξαφανιστεί από τον ορίζοντα των Πατρινών, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Θωμά Ζορμπά, ο οποίος προκάλεσε αρκετή φθορά μέσα στην ρακέτα και κατάφερε να φτάσει μέχρι το +8 (23-15 στο 16'). Ωστόσο, στα τελευταία 4 λεπτά του ημιχρόνου, οι "Αχαιοί" μπόρεσαν να μπλοκάρουν επιθετικά τους Πειραιώτες, οι οποίοι έμειναν άποντοι σε εκείνο το διάστημα και παράλληλα "έτρεξαν" ένα σερί 7-0 με κύριους εκφραστές Καναβό και Γεωργίου. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της υπέρ του Ολυμπιακού (23-22).

 olympiacos asp promitheas rising stars zdo

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Ανδρέα Μελιγδή να μπαίνουν πολύ ψυχωμένα και με πρωταγωνιστή τον Πλώτα έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 7-0 και προηγήθηκαν με +7 (23-30 στο 22'). Από εκεί και έπειτα οι "πορτοκαλί" προσπάθησαν να χτίσουν σε αυτό το προβάδισμα, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά λίγο αργότερα στο +12 (31-43). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πατρινούς να κρατούν διψήφια διαφορά και να έχουν βάλει γερές βάσεις για τη νίκη (33-43). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες προσπάθησαν μέσω της άμυνάς τους να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης και κατάφεραν να ρίξουν ξανά τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (35-43 στο 31'), όμως ο Προμηθέας είχε απαντήσεις και με δύο πολύ σημαντικά καλάθια από Πλώτα και Ευστρατιάδη έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +13 (37-50 στο 34'). Οι "ερυθρόλευκοι" αποπειράθηκαν να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση και με ένα προσωπικό ξέσπασμα του Αμπόση μείωσαν ξανά σε μονοψήφιο (41-50 στο 36'). Σε εκείνο το σημείο, ένα τρίποντο του Βάλμπεργκ και ένα καλάθι του Πλώτα έκοψαν...τη φόρα του Ολυμπιακού, στέλνοντας τους "Προμηθείς" στο +14 (41-55). Το τελευταίο τρίλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να έχει κλειδώσει τη νίκη. Το τελικό 48-60 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 23-22, 33-43, 48-60
Υποστήριξη: SilkTech