Ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιανουάριος 23, 2022 - 6:31μμ
Στην απονομή με την Σοφία Σακοράφα δίπλα του

Ακόμα ένα μετάλλιο πανηγύρισε στην καριέρα του ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος της Ολυμπιάδας, που το μεσημέρι της Κυριακής (23/1) τερμάτισε 2ος στα 35χλμ βάδην στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στα Μέγαρα.

Ήταν το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο πρωταθλητής της Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε σε 2.57'.31''.

«Σιγά σιγά μετά από πολλές δυσκολίες επιστρέφουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε! 2η θέση σε ακόμα ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, ένα ακόμα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα (Νο25) και νέο ατομικό ρεκόρ στα 35 χλμ βαδην. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ήταν εκεί για μένα, τον χορηγό μου @tasos_tasos1 @upcycle_fitandshape_greece την @ioanna_vasilakopoulou που με την βοήθεια της βελτιώθηκα πολύ σωματικά αλλά και το σωματείο μου και την προπονητρια μου @dina_bornivelli που όλο αυτό το διάστημα με στηρίζουν και είναι εκεί για μένα», ήταν η σχετική ανάρτηση του πατρινού πανελληνιονίκη που έφτασε τα 25 μετάλλια στην καριέρα του!

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
Τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), που επικράτησε όπως και πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα με 2.39.43.
Ο αθλητής είχε την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα ενόψει των αγώνων που ακολουθούν στη σεζόν, με πρώτο το Παγκόσμιο Ομάδων βάδην του Ομάν. "Με ενόχλησε αρκετά ο δυνατός αέρας, που στην ουσία δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω τον χρόνο που θα ήθελα. Ήταν μια δυνατή προπόνηση, ενόψει μια πλούσιας και γεμάτης με διοργανώσεις χρονιά. Συνεχίζω την προετοιμασία μου αρχικά για το Παγκόσμιο Ομάδων κι έπειτα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα", είπε ο Παπαμιχαήλ.
Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 2.57.31 και στην τρίτη ο Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.08.15.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που μόλις λίγους μήνες από την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επέστρεψε το ίδιο αποτελεσματική.
Η αθλήτρια του πατρινού προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων με 2.47.48 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.49.55, που είχε από το 2021 στο Ευρωπαϊκό Ομάδων βάδην. Η Ντρισμπιώτη το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής το πήγε μόνη της, καθώς αποσπάστηκε γρήγορα από τις υπόλοιπες αθλήτριες, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την ταχύτητα της και να τερματίσει με επίδοση καλύτερη από τα όρια συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.
Η επίδοση της Ντριμπιώτη είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο ενώ επιβεβαιώνει τη δυναμική της, δεδομένο του ότι είναι δύο λεπτά καλύτερη από το χρόνο που χρειάστηκε να πετύχει πέρυσι για να επικρατήσει - σε υψηλό συναγωνισμό- στο Ευρωπαϊκό Ομάδων του βάδην. Σε μια διοργάνωση μάλιστα, που είχε διεξαχθεί την Άνοιξη και όχι τέλος Φεβρουαρίου, στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ
Συνεπείς στο ραντεβού τους ήταν σήμερα οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην, που παρά το τσουχτερό κρύο, πήραν θέση εκκίνησης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην και τους παράλληλους αγώνες στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα.
Η χαμηλή θερμοκρασία που επικράτησε σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή του αγώνα. Αντίθετα ο δυνατός ήλιος ήταν σύμμαχος των αθλητών και αθλητριών που ξεκίνησαν την προσπάθεια τους.
Ξεχώρισε και η επιστροφή στην ενεργό δράση του Γιάννη Καυκά.

Αναλυτικά:

35χλμ. Βάδην Ανδρών - Γυναικών Πανελληνίου πρωταθλήματος 2022

Παραλία Μεγάρων - θέση Βαρέα

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

35χλμ. Βάδην Ανδρών

Α/Α

Ονοματεπώνυμο

Ε.Γ.

Σύλλογος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2

ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛ

1994

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

2.57.31

35χλμ. Βάδην Γυναικών

5

ΚΑΠΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

2002

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

3.28.24

6

ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

1998

ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ

3.49.33

Ημερίδα Βάδην

Παραλία Μεγάρων - θέση Βαρέα

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

20χλμ. Βάδην Ανδρών

5χλμ. Βάδην Γυναικών K18

2

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

2006

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

26.53

10χλμ. Βάδην Ανδρών Κ18

1

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2005

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

55.51

3

ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2005

ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

59.56

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech