"Κεραμίτσης, ο νεαρός Έλληνας που μοιάζει στον Μανωλά"

Πέμπτη, Ιανουάριος 20, 2022 - 4:10μμ
Ο Δημήτρης Κεραμίτσης

Δεν είναι παρά λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κεραμίτσης πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα της Ρόμα, μπαίνοντας ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα της Serie A απέναντι στην Κάλιαρι, και ο 17χρονος Έλληνας στόπερ έχει ήδη κάνει αρκετούς να σιγοψιθυρίζουν το ονοματεπώνυμό του.
Μεταξύ αυτών και η Corriere dello Sport, με την ιταλική εφημερίδα να προχωράει σε ένα εκτενές αφιέρωμα για το πώς έφτασε να αποτελέσει επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο για τους τζαλορόσι και να τον αποθεώνει, τονίζοντας πως σε αρκετούς θυμίζει τον συμπατριώτη του, Κώστα Μανωλά, που φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα της ομάδας της αιώνιας πόλης για μία πενταετία.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η CdS για τον Δημήτρη Κεραμίτση:
"Ο Δημήτρης Κεραμίτσης είναι το τελευταίο διαμάντι των τμημάτων υποδομής της Ρόμα που πάτησε το χορτάρι του Ολίμπικο. Ήταν το 95ο λεπτό με το Ρόμα-Κάλιαρι στο εύθραστο 1-0, με τον Μουρίνιο να κοιτάζει τον πάγκο και προς έκπληξη όλων να ρίχνει το βλέμμα του στον νεαρό Έλληνα.
Εκείνος μένει έκπληκτος, αλλάζει και παίρνει τη θέση του Μέιτλαντ-Νάιλς χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του. Όσοι τον γνωρίζουν, λένε πως έχει έναν πολύ καλό χαρακτήρα: διαθέτει αυτοπεποίθηση επειδή ξέρει ότι είναι δυνατός και επειδή ξέρει που θέλει να φτάσει. Πίσω από αυτό το μωρό (που έχει ύψος 1 μέτρο και 93 εκατοστά), όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχει μία εκπληκτική ιστορία.
Γιατί μέχρι πριν από λίγες σεζόν ήταν στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη και έπαιζε μεταξύ ερασιτεχνών. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πέρασε από την απόλυτη ανωνυμία στην εκτίναξή του στην Serie A.
Από την Ελλάδα στην Ιταλία ως το ντεμπούτο στην Serie A
Δεν υπήρχαν ενδιάμεσα βήματα. Ούτε ΠΑΟΚ. Η ομάδα που τον έφερε στην Ιταλία ως άγνωστο ήταν η Έμπολι δύο χρόνια πριν. Όμως ο Κεραμίτσης έπαιξε πολύ λίγο στην Τοσκάνη, την εποχή του πρώτου κύματος του κορονοϊού. Το περασμένο καλοκαίρι, η Ρόμα στοιχημάτισε πάνω του με κλειστά μάτια.
Ο Έλληνας μάλιστα ήταν εκείνος που υπέγραψε το σημαντικότερο συμβόλαιο μεταξύ των παικτών που εντάχθηκαν στα τμήματα υποδομής των τζαλορόσι και εκείνοι που τον έφεραν στην Τριγκόρια ήταν οι Μόργκαν Ντε Σάνκτις και Σιμόνε Λο Σκιάβο, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Φέλιξ Αφένα-Γκιάν.
Στα χαρτιά, ο Κεραμίτσης έπρεπε να παίξει με την Κ-18 και αυτό έγινε αρχικά όμως ο Αλμπέρτο Ντ Ρόσι τον προώθησε αμέσως στην Primavera (ομάδα Νέων) επειδή είχε απουσίες στην ομάδα του με τραυματισμούς και τιμωρίες. Κάπως έτσι, ο Κεραμίτσης έγινε άξονας της άμυνας της Primavera.
Συνήθως ο Κεραμίτσης παίζει αριστερά από το κέντρο και το αγαπημένο του πόδι είναι το δεξί. Πολλά τα δυνατά σημεία του: ξέρει να βάζει τη μπάλα στο έδαφος, είναι δυνατός στον αέρα και το να τον περάσει κάποιος σε ένας προς έναν είναι πολύ δύσκολη αποστολή. Σε αρκετούς θυμίζει τον Μανωλά.
Ήδη τον Νοέμβριο προπονήθηκε σποραδικά με την πρώτη ομάδα. Ο Μουρίνιο τον μελέτησε για αρκετό καιρό και είχε το θάρρος να τον ρίξει στη μάχη κόντρα στην Κάλιαρι".

Υποστήριξη: SilkTech