Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης

Σάββατο, Ιανουάριος 15, 2022 - 1:12μμ
Τελειώνει το σίριαλ

Ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της Covid-19.

Περίπου δώδεκα ακτιβιστές πρόσφυγες φώναζαν έξω από το ξενοδοχείο «σταματήστε τα βασανιστήρια... αφήστε τους να βγουν έξω», καθώς ο Τζόκοβιτς και οι φρουροί της Συνοριακής Δύναμης έμπαιναν στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου.

Ένας άντρας, που περνούσε με ποδήλατο δίπλα από το ξενοδοχείο φώναξε: "Πήγαινε σπίτι, Νόβακ!"

Θα είναι η δεύτερη κράτηση για τον Τζόκοβιτς σε αυτό το ξενοδοχείο. Σημειώνεται πως αύριο Κυριακή στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας) έχει οριστεί η ακρόαση για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση της τάξης

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας ήταν ξεκάθαρη χθες στο ότι η παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων του αυστραλιανού Open μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση της χώρας και να αυξήσει το αίσθημα κατά του εμβολιασμού αλλά και της εφαρμογής των κανόνων για την Covid-19.

Στην υπόθεση για τον Σέρβο σταρ του τένις ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ (που είναι ο άνθρωπος ο οποίος ανέτρεψε την απόφαση που δικαίωνε τον Τζόκοβιτς από το Δικαστήριο της Βικτώριας), θεωρούσε πως ο Τζόκοβιτς, έχοντας μπει στη χώρα με ιατρική εξαίρεση δεν θα είχε μεγάλο κίνδυνο στο να μεταφέρει τον ιό, επειδή είχε νοσήσει πρόσφατα.

Ωστόσο, η ενέργεια του Αλεξ Χοκ να απορρίψει για 2η φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς (μετά την άφιξή του στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου) είχε κατά τα άλλα πολύ συγκεκριμένους λόγους και σχετικά κριτήρια. Ουσιαστικά θεωρεί πως ο εννέα φορές νικητής του αυστραλιανού Open αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση της τάξης.

Ο Υπουργός περιγράφει τον Τζόκοβιτς ως έναν άνθρωπο με το προφίλ του αντιεμβολιαστή, που έχει δείξει δημόσια την αντίθεσή του στο να εμβολιαστεί και που δείχνει ότι δεν σέβεται τους κανόνες για τον COVID, όπως το να απομονωθεί και να μπει σε καραντίνα μετά από ένα θετικό τεστ.

Εκτεθειμένος και πάλι ο Σέρβος τενίστας

Το σίριαλ με θέμα το αν θα απελαθεί ή όχι από την Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται και οι συμπατριώτες του, είναι η αλήθεια, δεν τον βοηθούν και ιδιαίτερα. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη είναι δική τους, όπως προκύπτει από όσα είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο τενίστας είχε ενημερωθεί από την 16η Δεκεμβρίου για το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, άρα στις 17 Δεκεμβρίου γνώριζε, όταν απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και έβγαζε φωτογραφίες μαζί τους, ήξερε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας, ο γιατρός Ζόραν Γκοΐκοβιτς μίλησε για το θέμα του Τζόκοβιτς και αποκάλυψε όιτ το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ τού είχε σταλεί μέσω email αμέσως μόλις βγήκε, δηλαδή στις 16 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια, είπε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται με email αμέσως μόλις εκδίδονται και καταχωρούνται.

Όταν επισημάνθηκε στον Γκοΐκοβιτς ότι ο Τζόκοβιτς δήλωσε πως δεν ήξερε στις 17 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά δηλαδή, ότι είναι θετικός και γι’ αυτό απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και φωτογραφήθηκε μαζί τους, απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ να ξέρω εγώ πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Από εκεί και πέρα, ο γιατρός της Επιτροπής Κρίσεων ξεκαθάρισε πως ο «Νόλε» δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη της Σερβίας για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα, διευκρινίζοντας πως αυτό ήταν ποινικό αδίκημα μόνο όταν η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα μέσα του 2020 και όχι τώρα.

Υποστήριξη: SilkTech