Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του -Ξανά προς απέλαση ο τενίστας

Παρασκευή, Ιανουάριος 14, 2022 - 10:38πμ
Συνέχεια στο θρίλερ

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ χρησιμοποίησε την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς οι δικηγόροι του ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης.
Η δήλωση του Άλεξ Χοκ αναφέρει: « Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.
Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.
Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού».

Υποστήριξη: SilkTech