Australian Open: Στο 50% η πληρότητα στα τρία μεγάλα courts

Πέμπτη, Ιανουάριος 13, 2022 - 2:00μμ
Australian Open

Η Αυστραλία τα έχει πολύ καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, εντούτοις η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στη χώρα και τα κρούσματα πλέον είναι χιλιάδες. Η θνησιμότητα βέβαια παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εντούτοις εντός κοινότητας υπάρχει πλέον υπερμετάδοση.
Έτσι, λοιπόν, αν και οι διοργανωτές του Australian Open είχαν ανακοινώσει το φθινόπωρο πως τα courts θα γεμίσουν στο 100% με εμβολιασμένους θεατές, η απόφαση άλλαξε, με τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να προβαίνει σε ανακοινώσεις, οι οποίες επηρεάζουν και την πολιτεία της Βικτώριας, στην οποία βρίσκεται η Μελβούρνη.
Έτσι, λοιπόν, οι αγώνες θα γίνουν με πληρότητα στο 50% στα τρία μεγάλα γήπεδα, ενώ τα ground passes για τα άλλα courts θα ισχύσουν κανονικά.. Τα εισιτήρια που έχουν διατεθεί ως τώρα, ισχύουν κανονικά, αλλά από 'δω και πέρα μπαίνει... κόφτης στα κεντρικά courts.
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και θα βγαίνουν μόνο την ώρα του φαγητού ή του ποτού, ενώ στους εσωτερικούς χώρους θα υπάρχει όριο ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα. Στόχος φυσικά είναι να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού και να μην γίνει το Open νέο σημείο έκθεσης του ιού.

Υποστήριξη: SilkTech