Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Τετάρτη, Ιανουάριος 12, 2022 - 12:35μμ
Η πρώτη δίκη

Αυλαία σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο 39χρονος προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος φέρεται ότι βίαζε μια εκπαιδευόμενη από την ηλικία των 11 ετών.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση έφτασε στην επιφάνεια όταν η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον ασκό των αποκαλύψεων, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων. Ηταν τότε που μία νεαρή αθλήτρια είχε βρει το θάρρος να μιλήσει στις αρχές, καταγγέλλοντας ότι το 2011 ο νεαρός προπονητής της που της μάθαινε ιστιοπλοΐα την κακοποιούσε σεξουαλικά. Αμέσως οι αρχές αναζήτησαν τον προπονητή με ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε.

Ο προπονητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Η νεαρή αθλήτρια πήρε την απόφαση να μιλήσει στις αρχές τον Ιανουάριο του 2021. Δεν γνώριζε την Σοφία Μπεκατώρου, αλλά όταν την είδε να μιλά για το δικό της βιασμό, τότε βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί όσα βίωσε. Την αναζήτησε μέσω Facebook και οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν. Στη συνέχεια η νεαρή αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

Υποστήριξη: SilkTech