Μπάγερν: Η μοναδική πρωταθλήτρια των οκτώ κορυφαίων Λιγκών με κέρδος

Τετάρτη, Ιανουάριος 12, 2022 - 4:00μμ
Στην εποχή του κορωνοϊού

Ένα απίστευτο κατόρθωμα πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που κατέγραψε η KPMG στα οκτώ κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Τουρκία) ανάμεσα στις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο, η Μπάγερν ήταν ο μοναδικός σύλλογος που κατάφερε να μη διαταραχθεί οικονομικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες ομάδες ανά τον κόσμο αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, λόγω της αβεβαιότητας που είχε προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, όλα τα κλαμπ, πλην των Βαυαρών, σημείωσαν οικονομική πτώση.
Αντίθετα, οι πρωταθλητές Γερμανίας όχι μόνο δεν ήρθαν αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες, αλλά κατέγραψαν κέρδος, το οποίο μάλιστα έφτασε στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή τη μεγαλύτερη απώλεια σημείωσε η Ίντερ, ύψους 245,6 εκατ. ευρώ, που είναι και η μεγαλύτερη "τρύπα" που έχει ποτέ παρουσιάσει ιταλική ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη μελέτη στην κορυφή του πίνακα εσόδων ήταν η πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, με 644,2 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 17% συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.

Υποστήριξη: SilkTech