Τάκης Πετρόπουλος: "Η διολίσθηση ενός (στα λόγια) οραματιστή...!"

Δευτέρα, Ιανουάριος 10, 2022 - 8:00πμ
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος

Σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, σχετικά με την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, για το σχέδιο δράσης του Δήμου Πατρέων στον αθλητισμό και για τα όσα ειπώθηκαν, αναφέρει: "Από τις πιο σούρεαλ στιγμές της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν που μέλος της ξεχάστηκε ότι εκπροσωπεί φορέα της πόλης και όχι την παράταξη του, παριστάνοντας τον προβληματισμένο και στενοχωρημένο που δεν βλέπει (!) όραμα της δημοτικής αρχής στον αθλητισμό, αλλά μόνο μικροεπισκευές στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τις οποίες μάλιστα έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (sic).
Σε κραυγαλέα αντίθεση λοιπόν με το σύνολο των υπόλοιπων εκπροσώπων φορέων του αθλητισμού για τις ανάγκες του αφηγήματος του "Ίσα βάρκα ίσα γιαλό" :
1. Βάφτισε μικροεπισκευές την ολική ανασυγκρότηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φυσικών χλοοταπήτων κεντρικού και βοηθητικού γηπέδου, την αντικατάσταση όλων την ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του, τη ριζική ανακατασκευή – εκσυγχρονισμό των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου 5 Χ 5, την ενεργειακή αναβάθμιση του και άλλα μικρότερης κλίμακας έργα κι εξοπλισμούς
2. Βάφτισε μικροεπισκευές την αντικατάσταση των συνθετικών χλοοταπήτων όλων των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου
3. Βάφτισε μικροεπισκευές τον εκσυγχρονισμό – βελτίωση του φωτισμού όλων των δημοτικών γηπέδου ποδοσφαίρου
4. Ξέχασε ότι εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου Πετρωτού φτιάχτηκαν στην πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής και τα γήπεδα ποδοσφαίρου 7 Χ 7 στο Άνω Καστρίτσι και τη Λεύκα
5. Γκρίνιαξε που φτιάχνεται γήπεδο ποδοσφαίρου στον Ψαθόπυργο και όχι στο κέντρο της πόλης σε πείσμα της παγκόσμιας σύγχρονης τάσης να φτιάχνονται τα γήπεδα εκτός του αστικού ιστού των πόλεων για να μην επηρεάζουν τη γενικότερη λειτουργία τους, γνωρίζοντας επί πλέον ότι οι υπάρχοντες χώροι εντός πολεοδομικού ιστού σε Ζαβλάνι και Αρόη έχουν ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα πάρει χρόνια η αποσαφήνιση του. Επιχειρηματολόγησε μάλιστα λέγοντας ότι το γήπεδο αυτό θα εξυπηρετεί δήθεν μόνο την ομώνυμη τοπική ομάδα, ενώ οι ομάδες της όμορης περιοχής που θα εξυπηρετούνται είναι 7-8 (!) και θα μπορούν να εξυπηρετούνται και άλλες ομάδες της βόρειας πλευράς της πόλης. Επίσης ξέχασε να πει ότι ήταν διαχρονικό αίτημα ενός πρώην Καποδιστριακού Δήμου που ικανοποιήθηκε τώρα!
6. Ξέχασε το γήπεδο ποδοσφαίρου Ροϊτίκων που φτιάχνεται
7. Γκρίνιαξε που το υπέδαφος του γηπέδου Πετρωτού είναι σαθρό κι έχει προκληθεί ζημιά, αποδίδοντας την αυθαίρετα σε τεχνική αστοχία, για την οποία μάλιστα επινόησε προς ψυχολογική του τέρψη κι ευθύνες της δημοτικής αρχής!
8. Του διέφυγε να αναφερθεί στο «όραμα» της δημοτικής αρχής για τη μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου Ζαρουχλεΐκων σε αθλητικό κέντρο, που έλαβε υπ' όψη της στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους φορείς τις απόψεις τους, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά μιας και συμμετείχε στις συζητήσεις
9. Εξέφρασε με χαιρέκακα υπονοούμενα μόνο την ελπίδα του να ανταποκριθεί η δημοτική αρχή στη βοήθεια για το... κρατικό γήπεδο προσφυγικών, ενώ η δημοτική αρχή ήδη έχει βοηθήσει καθ' υπέρβαση και ήξερε ότι θα συνεχιστεί η βοήθεια.
Ενώ λοιπόν η όραση του τον εμποδίζει να δει το ορατό και δημοσιοποιημένο όραμα της δημοτικής αρχής για τον αθλητισμό (https://sportin.gr/.../shedio-drasis-toy-dimoy-patreon...), το οποίο αποτυπώνεται λεπτομερειακά σε 26 σελίδες και με 5.012 λέξεις (6η επικαιροποιημένη έκδοση 16/5/2021) , δεν τον εμποδίζει να δει (φανταστεί) ανύπαρκτες (έστω και) μικροεπισκευές προηγούμενων δημοτικών αρχών στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία στην πανθομολογούμενη πραγματικότητα είχαν εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου και από την παράταξη του.
Κι επειδή η πιθανότητα να κάνω λάθος δεν αποκλείεται τον παρακαλώ να κατονομάσει έστω τις μικροεπισκευές που έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου.
Οι φωτογραφίες είναι από μία εκ των... "μικροεπισκευών" στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Ροϊτίκων ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου από ίδιους πόρους του Δήμου.
Ένα από τα ρημαγμένα κι εγκαταλελειμμένα γήπεδα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ούτε καν μικροεπισκευές και που ανακατασκευάζεται τώρα ριζικά με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, για να αποδοθεί σύντομα στη νεολαία, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στους εργαζόμενους"!

Υποστήριξη: SilkTech